1. Home
  2. Vesti
  3. I Alpine će koristiti CMF-EV platformu?
I Alpine će koristiti CMF-EV platformu?
1

I Alpine će koristiti CMF-EV platformu?

129
1
Podelite sa prijateljima:

Brend Alpine čekaju velike promene, a elektrifikacija se čini neizbežnom. 

Mada se isprva verovalo da će Alpine biti prva žrtva posrnule Renaulta grupe, dogodio se potpuni obrt. Novi direktor Renaulta, Luka de Meo, vidi svetlu budućnost pred ovom markom, stoga dobijaju znatno veću autonomiju i podjednako veliku ulogu u francuskoj grupaciji, jer će u budućnosti predvoditi razvoj performantnih vozila.

Žil le Vernj, potpredsednik Renaulta za inženjering, u razgovoru za ANE, potvrdio je da Alpine razmatra upotrebu CMF-EV arhitekture, s tim da bi modeli ovog brenda bazirani na ovoj platformi koristili daleko snažnije elektromotore. Le Vernj je dodao da je prerano govoriti o tome da li će i Alpine preuzeti ovu arhitekturu, ali da se trenutno razmišlja o tome.

Podsetimo, CMF-EV platformu stvorili su Renault i Nissan. Zamišljena je kao modularni „temelj“ za razvoj niza električnih modela. Najkraće vozilo smešteno na novu bazu može biti dugo svega 4 m, a najduže 4,7 m, što znači da će CMF-EV pokriti širok spektar automobilskih klasa. Prvi model koji će zvanično koristiti ovu platformu jeste Nissan Ariya, a uskoro se očekuje i Renaultov prvenac baziran na ovoj arhitekturi. Prema dostupnim podacima, CMF-EV imaće mogućnosti tri verzije baterijskih pakovanja. Od 40, 60 i 87 kWh.

Da li će Alpine zaista preuzeti pomenutu bazu saznaćemo vrlo uskoro, početkom naredne godine. Tada će Luka de Meo predstaviti svoj dugoročni plan za Renault grupu.

AutoRepublika 

(129)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BB

Žil Vern, kako dobro ime za razvoj futurističkih automobila 🙂