1. Home
  2. Vesti
  3. BMW Australia registrovao stotine demo vozila u cilju naduvavanja prodaje
BMW Australia registrovao stotine demo vozila u cilju naduvavanja prodaje
1

BMW Australia registrovao stotine demo vozila u cilju naduvavanja prodaje

394
1
Podelite sa prijateljima:

Ponovo naduvavanje prodaje, BMW?

S pandemijom koronavirusa, koja je imala negativan uticaj ogromnih razmera na sve aspekte globalne automobilske industrije, sasvim je logično da će kompanije pretrpeti velike gubitke, zatvarati fabrike i pogone da bi smanjile troškove i obezbedile bezbednost radne snage. Prodajni saloni širom sveta takođe osećaju ove „virusne“ udarce, jer potencijalni kupci mnogo ređe šetaju, razgledaju i razmatraju kupovinu novog limenog ljubimca. Niko nije raspoložen za kupovinu ovih dana. Međutim, industrijski eksperti u Australiji su primetili interesantan trend. Naime, BMW je obelodanio prodajne brojke iz aprila, po kojima je oko 700 vozila registrovano i „uknjiženo“ kao prodato.

Međutim, od tih 700, 300 se odnosi na kompanijske automobile a 400 na demo vozila širom australijske dilerske mreže. Na ove četvorotočkaše se odnosi više od 40% BMW-ove „prodaje“ u mesecu kada su svi drugi proizvođači „propali“. Samo australijsko tržište je doživelo sunovrat od gotovo 50 odsto u aprilu, što je najveći zabeležen pad u odnosu na isti mesec iz prethodne godine do sada i najniži mesečni rezultat u poslednjih 30 godina. Bez ove prijavljene prodaje, BMW bi imao pad od najmanje 45 odsto u aprilu, a ne od samo „zvaničnih“ 5,7 odsto. Mada ove brojke čine da BMW izgleda dobro na papiru, manipulisanje i naduvavanje ovog tipa ima tendenciju da kasnije ima negativne posledice, posebno kada se u obzir uzme prodaja tokom istog perioda naredne godine, gde se podaci iskrivljuju. Da ne spominjemo da će problemi s poverenjem investitora i akcionara još neko vreme egzistirati. Ono što nije jasno je da li će biti preduzete bilo kakve sudske radnje protiv prodavaca ili distributera.

U svakom slučaju, Australijanci koji budu želeli da priušte neki BMW, mogu da očekuju da će prodajne salone da preplave skoro novi automobili s malim brojem pređenih kilometara. Naravno, očekuju se i veliki popusti na ta vozila.

AutoRepublika

(394)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Evo ja ću da budem zaštitno lice za BMW, mogu svakih 6 meseci da mi daju neki drugi model na test i promociju.