1. Home
  2. Vesti
  3. Opel Astra K ostaje u proizvodnji do decembra
Opel Astra K ostaje u proizvodnji do decembra
17

Opel Astra K ostaje u proizvodnji do decembra

1.86K
17
Podelite sa prijateljima:

Astra K silaziće sa proizvodnih traka fabrike u Poljskoj do kraja godine.

Tako će još uvek aktuelna generacija kompaktnog modela imati prilike još nekoliko meseci da uveća svoj komercijalni uspeh. Mada je mnogi kritikuju, Astra K je bila ozbiljan uspeh u datom trenutku za Opel. Za manje od šest godina karijere, uspela je da dođe do 500.000 registracija. Do kraja godine, ta brojka će sigurno biti i još veća.

Dakle, Astra L ima ozbiljan zadatak pred sobom. Čelnici Opela imaju ogromna očekivanja od ovog vozila, dok se u Stellantisu nadaju da će dvojac Astra-308 biti dovoljan da se ozbiljno poljulja tron Golfu u C segmentu.

Fabrika u Glivicama se tako oprašta od hečbeka i priprema se za potpuno novi posao. Ovaj pogon dobio je zadatak da proizvodi komercijalna vozila za Stellantis. Od naredne godine ovde će se montirati čitav niz modela, uključujući Peugeot Boxer, Citroen Jumper, Fiat Ducato i Opel Movano.

S druge strane Astra se vraća u domovinu, jer će se nova iteracija proizvoditi u Riselshajmu. Ujedno odlaskom Astre K u penziju, Opel ostaje sa samo jednim automobilom koji nosi General Motorsove gene. To je naravno Insignija, čija sudbina još nije rešena…

U međuvremenu možete pročitati recenziju Opelove Astre K iz pera našeg Perice Rajkovića.

AutoRepublika 

(1860)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rikošet

Današnji uspijeh Opel Astre K mjeri se sa proizvedenih jedinica 500.000 za šest godina? Malo podsjećanje. Naime 1999. godine Astra F je prodana u 670.547 primjeraka (najviše ikada u istoriji Astre), a prošle godine prodano je 70.550 primjeraka Astre K što je istorijski minimum. Ok kompaktni nisu više popularni kao nekad. Ok uz Astru F nije bilo Crosslanda, Mokke i Grandlanda, ali jedna činjenica kod Astre K bi ipak trebala biti u prvom planu. To je najslabije prodavana Astra svih vremena! Ono što je paradoksalno u ovoj situaciji je činjenica da je do redizajna to bio možda i jedan od… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Rikošet
moron

Kao karavan, odlično vozilo u smislu ponude prostora.
Uvek me oduševljavala. Čak sam je i „sagledavao“, a sada nadjoh u starim mailovima ponudu za karavan, iz juna 2016, sa motorom 1,4 turbo od 125 ks, 6MT, tadašnji predzadnji paket opreme, sa par opcija ( auto klima, rezervni točak, boja, parking senzori napred i nazad, alarm i patosnice ( opcije ukupno oko 1.700 )), sve uz „popust“ ( 10,5% ), cena je bila 19.273,51 …

Joseph

Hmm posjedujem Astru K Dynamic paket 100kw cdti uvoz iz Njemačke već 2. godinu i poprilično sam zadovoljan. Kao polovna je pristupačnija nego VW Golf. 77000km na satu i imam problem sa EGR-om, smanjen protok (a uglavnom vozim otvorenu vožnju po 80km u komadu) prethodno išao na servis zbog LED Matrix svjetala. Potrošnja 4.6l dizela. Nedavno sam napravio Sound profing zadnjeg kraja automobila kako bih ga utišao jer bit će u mom vlasništvu sigurno par godina pa za 100€ materijala odlučio sam se na izolaciju od buke. Ja koji imam 1.96m nakon Ford Focus iz 2010 Astra ima puno više… Pročitaj više »

Izmenjeno 2 godine pre od strane Joseph
Dezon

Ja vozio dizela od 160ps bi turbo. Prodata prosle god

Iznogud

Je, još si rekao da kao nova 2017 koštala 30 000€ Gdje je sad Stig da čuje?

TheStig

Hahah tu sam prijatelju moj. Ne iznenađuje me taj podatak. Gledao sam ja to i sve tanko vagao i na kraju odlučio. Astra K koliko god povoljna da je bila u određenim konfiguracijama to su bile kompromisne konfiguracije odnosno kako ih ja zovem „s druge strane kiselog grožđa“. Znači kažeš sebi ovo je dovoljno dobro a kad pored tebe sutra prođe ono što si želio u sebi promrsiš „pas mater“. Loša plastika i cvrčci u enterijeru, loša sjedišta i stare neispravljene boljke su ono što je karakterisalo ovu generaciju. Astra je „zakucala“ što se tiče kvaliteta i pouzdanosti sa H… Pročitaj više »

moron

„loša sjedišta“ ???
Ko je u tom segmentu nudio opciona AGR sedišta? Možda Kia ? Ili je to ipaj bio Opel …
😊😊😊

TheStig

Loša su sva koja nisu u GS line paketu i paketu onom lux ili kako se vec zove. Jesi ti vidjeo kakva su sjedišta u trenutnom Kia ceed modelu? Čak su loša sjedišta i u Insignijama ako nije doplata. Kad kažem loša mislim na ergonomiju prvenstveno a i na izradu (kvalitet i dojam štofa).

Bungi

Sve si mogao reći ali da su u opelu loša sjedišta.?? Vozio sam mnoge opele, od Rekorda, Kadeta D pa do nekoliko generacija Astri, nijedan nije imao loša sjedišta.Da si rekao da je isuzuov dizelaš prilično osjetljiv, to bi bilo itekako tačno.Astra G je bila gotovo podjednako pouzdana kao i H, bilo je nekih sitnih mušica poput otkaza klapne za recirkulaciju.Isključiš džek za napajanje strujom, vratiš klapnu u položaj da uvlači vazduh spolja i vozdra magla u autu. Mekana plastika u G je meni lično izgledala kvalitetnija nego tvrda u H seriji i debljina tepiha i podne obloge u G… Pročitaj više »

TheStig

Imam 2 prijatelja, rade sa mnom. Obojica imaju astre H sa tim motorom. Jedu kilometre uveliko i dalje. Jedan je imao male probleme sa EGR. Ali to ima masu dizelaša uslovljeno gradskom voznjom. Nemam ja nista protiv Opela. Insignije su mi super, astre su ok, prosjek klase. Astru K su britanci koji je smatraju skoro za svoju rangirali ispod Golfa, 308, Megana, Ceeda, Fokusa…Mislim da su sjedišta koja dolaze bez doplate generična previse. Za doplaćena vjerujem da su jako dobra. Yugo je ikona automobilske industrije. Moze pricati ko sta hoce, za te pare ni Japanci ne bi mogli bolje napraviti.

moron

Šanse nema da je toliko koštala astra. Manje je od toga je 2017. koštala u Srbiji top Zafira Tourer sa 1,6 CDTI 136 sa opcionim „bajadera“ enterijerom i panoramom 😊

TheStig

Evo članak iz 2016 sa ovdasnjeg portala i prvo sto mi upada u oci kaze „ne sviđa nam se – cijena“ 25 EUR testirano vozilo. Doplata za sjedišta 1500 EUR😭😤😥Gladnje njemacke svinje. Ja doplatio u ceedu za sjedista 450 eur, polukozna sa odlicnim bocnim naslonima i sva grijana naprijed i nazad kao i grijanje volana.

moron

Cena od 25 hiljada na kom tržištu?
Uvek zanemariš taj sitni „detalj“ 😊

TheStig

Pa u BiH. Napisao sam domaći portal (klix.ba). 😁😊Innovation nije bio zadnji paket tako da je Donova tvrdnja od 30 000 vjerovatno istinita ili tu negdje.

Izmenjeno 2 godine pre od strane TheStig
Onaj što ga zgazilo vreme

U Bosni pravi bosančerosi voze VW posebno Golfa, a ima i izroda koji znaju baciti pare na korejske krševe.

TheStig

Pravi bosančeros je poltronski naziv za seljačinu kojih je Bosna puna i svi voze ustajale tdi golfove sa tehnologijom motora iz vremena Kremenkovih. Možeš da im se pridružiš pošto voliš Oktavije. Slagaćete se kao i prst i nokat. A ja pošto sam najveća Srbenda vozim korejska vozila jer ne gledam šta druge ovce voze i nose nego imam podosta sive mase za razliku od pravih bosančerosa (tvojih rođaka). 🤣