1. Home
  2. Vesti
  3. Škoda Vision IN – prethodnica napada na indijsko tržište
Škoda Vision IN – prethodnica napada na indijsko tržište
0

Škoda Vision IN – prethodnica napada na indijsko tržište

208
0
Podelite sa prijateljima:

Već sada četvrto po veličini automobilsko tržište na svetu, Indija će u perspektivi na ovom planu biti sve veća i veća. Iz tog razloga treba očekivati sveopštu ofanzivu, poput one koju su proizvođači automobila svojevremeno izvršili na Kinu.

Kao možda najveći igrač trenutno u ovoj grani industrije, VW grupa već postavlja binu za velike događaje, ne bi li se što bolje pozicionirala kada dođe momenat. Za indijsko tržište je zadužena Škoda, koja ne sedi besposlena.

Koristeći varijantu MQB platforme pod imenom A0 IN, Škoda je izašla s Vision IN konceptom, koji je danas po prvi put prikazan javno na Salonu automobila u Nju Delhiju 2020.

Dužine 4.256 milimetara, visine 1.589, uz međuosovinski razak od 2.671 milimetra, IN dolazi kao model namenjen najbrže širećem segmentu na svetu.

Stajling je poznat, nalik na aktuelni, koji krasi važeće modele češke marke, ali ovoga puta s osvetljenom maskom hladnjaka, „mišićavom“ karoserijom, koja drži prilično odstojanje od tla. Što se unutrašnjosti tiče, u skladu s tržištem, materijali su napravljeni nalik indijskoj Kalamkari tehnici, koja podrazumeva korišćenje drvenih pečata kojima se ostavljaju motivi na pamučnom tekstilu.

Ispod haube počiva 1,5-litarski TSI sa 150 ks i 250 Nm. Nije impresivno, ali nije ni loše, više nego dovoljno za zakrčene indijske ulice.

Koncept koji je pred nama će uskoro iznedriti serijsku verziju, dok će platforma biti iskorišćena za dodatne modele, uključujući i onaj s VW značkom (takođe za indijsko tržište).

AutoRepublika

(208)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments