1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes saopštio tehničke detalje o modelu EQS
Mercedes saopštio tehničke detalje o modelu EQS
0

Mercedes saopštio tehničke detalje o modelu EQS

155
0
Podelite sa prijateljima:

Električni pandan S klase će uskoro imati kompletnu premijeru. 

Do tada možemo se osloniti na ono što je Mercedes upravo saopštio javnosti. Dakle, EQS nije viđen kao zamena za S klasu, već kao suplement u gami proizvođača iz Štutgarta. Rukovodstvo nemačke marke očekuje da S klasa ostane dominantna u Kini i SAD, gde je manji pritisak tamošnjih vlasti u vezi sa emisijom štetnih gasova, dok bi EQS trebalo bolje da se snađe u Evropi. Ipak, uvereni su da neće doći do kanibalizacije.

Električna limuzina biće duga nešto preko 5 metara i imaće pozamašnu masu od čak 2,5 tona! To je značajno veća masa od S klase, no to se može pripisati poprilično velikom pakovanju baterija, čiji je kapacitet čak 108 kWh. Mercedes je potvrdio da će u ponudi biti i manja baterija od 90 kWh.

Nemci su još ranije potvrdili da će EQS u najboljem slučaju imati domet od 770 km, što je više nego što su inicijalno procenili. Mercedes će dati garanciju na baterije od 10 godina, ili pređenih 250.000 km.

Platforma koju će koristiti EQS biće temelj i za EQE, kao i za još dva električna SUV modela, koji će biti baterijski pandana za GLS i GLE. Budući električni sedan imaće više verzija koje će koristiti dva ili četiri elektromotora. EQS će biti dostupan u najslabijem izdanju sa 333 ks, dok će najsnažnija varijanta moći da računa na 523 ks. Nemačka marka je takođe saopštila i da će EQS u baznoj verziji moći da računa na maksimalnih 550 Nm obrtnog momenta.

Potvrđeno je i da će EQS, poput S klase, dobiti mogućnost okretanja zadnjih točkova, što bi trebalo da omogući daleko manji krug okretanja (prve informacije kažu da će biti manji od 11 m).

Mada nije eksplicitno izrečeno, veruje se da će ove godine stići i performantno izdanje EQS-a iz AMG odeljenja. U međuvremenu, moći ćemo da vidimo kompletan debi Mercedesove električne perjanice 15. aprila.

AutoRepublika 

(155)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments