1. Home
  2. Vesti
  3. Kako je Ričard Hamond uticao na razvoj Rimčevog novog automobila?
Kako je Ričard Hamond uticao na razvoj Rimčevog novog automobila?
0

Kako je Ričard Hamond uticao na razvoj Rimčevog novog automobila?

582
0
Podelite sa prijateljima:

Bivši voditelj Top Geara, danas Grand Toura, Ričard Hamond, letos je prilikom brdske trke u Švajcarskoj slupao, odnosno potpuno uništio Rimac Concept One. 

Na Salonu automobila u Ženevi, Rimac je predstavio drugi model ove kompanije, pod nazivom C_Two. Novi automobil u svemu prevazilazi prvenac Rimca, no ipak je pored fantastičnih performansi jedan detalj u enterijeru vrlo interesantan. Naime, inspirisani Hamondovom nesrećom, konstruktori su rešili da unutar vozila postave aparat za gašenje požara. To nije ništa čudno jer mnogi moderni automobili sadrže iste aparate. Ali, ovaj je fiksiran u mestu kožnim povezom na kojem piše „Upotrebiti u slučaju brdske trke“ sa jasnom šaljivom referencom na Hamondov nesrećni događaj.

Hamond je potpuno oduševljen Rimčevom šalom, te je na društvenim mrežama ostavio komentar „Oduvek sam želeo da izvršim uticaj na dizajn nekog automobila, sada sam konačno uspeo!“

Ipak, u prvom planu su performanse. C_Two razvija 1.914 konjskih snaga i 2300 Nm maksimalnog obrtnog momenta, do „stotke“ stiže za manje od 2 sekunde, a maksimalna brzina još uvek nije saopštena. Ipak, rečeno je da ovaj model do 300 km/h stiže za 11,8 sekundi!

C_Two koristi bateriju od 180 kWh, te mu je po NEDC merenju po jednom punjenju omogućena autonomija od 650 kilometara!

 

(582)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments