1. Home
  2. Vesti
  3. VW prinuđen da ponovo privremeno i delimično obustavi proizvodnju Golfa
VW prinuđen da ponovo privremeno i delimično obustavi proizvodnju Golfa
2

VW prinuđen da ponovo privremeno i delimično obustavi proizvodnju Golfa

9.56K
2
Podelite sa prijateljima:

Danima, ma šta danima, Volkswagen je već godinama rasadnik loših i ružnih vesti, ali ako se skoncentrišemo na samo zadnjih u nizu par nedelja, čitamo puno o borbi za prevlast unutar gigantskog koncerna, kao i o nerazjašnjenoj težnji izvršnog direktora Herberta Disa da preuranjeno produži svoj ugovor i na period nakon 2023. godine, kada mu aktuelni ističe. O epilogu ovih trvenja i borbi ćemo čitati u nedelji pred nama.

Sada stižu nove obeshrabrujuće vesti za VW: proizvodnja nove generacija Golfa je morala da bude obustavljena u glavnim pogonima u Volfzburgu, na skoro nedelju dana. Prema informacijama koje su se slile u Business Insider, proizvodnja u Pogonima broj 1 je obustavljena od noćene smene u ponedeljak do utorka, a onda i u noćnim smenama od nedelje do ponedeljka. Kao razlog prekida procesa se od strane proizvođača navodi da je u pitanju kratkoročni prekid lanca snabdevanja usled korona virusa, gde je veliki broj inficiranih radnika uslovio iskakanje iz redovnog radnog ritma.

Međutim, kako prenosi nemački ogranak ovog medija, više je problema s kojim se suočava kompanija. Prisutna su i druga uska grla u lancu snabdevanja komponentama, a na to treba dodati i očekivanja prema kojima će potražnja za novim kompaktom iz Volfzburga nastaviti da pada. Proizvođaču vozila prete ogromni gubici koji se mere milionima evra. Kao posledica ovakvog razvoja događaja, VW je primoran da pošalje hiljade radnika kući i da uvede režim skraćenog radnog vremena.

Međutim, poremećaji u pogonima Volkswagena nisu ograničena samo na proizvodnju Golfa. Naprotiv, i radnici u lakirnici, montaži automobila, logistici, kontroli kvaliteta, proizvodnji plastičnih delova, vulkanizerskom odeljku, svi bi oni vrlo lako mogli da završe na režimu skraćenog radnog vremena, usled rizika od širenja zlokobno zaraze novim korona virusom.

Kako bi se negativni efekti sveli na najmanju moguću meru, rukovodstvo razmatra uvođenje korektivnih aktivnosti i radi na razradi alternativnih obrazaca, objavio je sam VW. Cilj je uspostaviti najbržu moguću proizvodnju automobila koji ne mogu da se sklapaju u Volfzburgu iz već pobrojanih razloga. Predstavnici proletarijata i poslodavca su već postigli dogovor o skraćenom radnom vremenu, a VW još uvek nije objavio o kom broju radnika se zapravo trenutno radi.

Prema informacijama koje su novinarima preneli radnici Volkswagena, na snazi je i dalje organizacija u kojoj svi oni koji nisu striktno vezani za proizvodnju, rade od svojih domova. Poruka uprave glasi otprilike ovako: “Svi zaposleni koji mogu da rade od domova, što znači da njihovo fizičko prisustvo nije od vitalnog značaja za poslovanje, ostaju u svojim domovima i odatle doprinose, sve do zadnjeg dana februara naredne godine. Do sada, odredba je predviđala ovakvu organizaciju do Nove godine. Ova mera predstrožnosti će ostati na snazi sve dok nalet virusa ne popusti. “

AutoRepublika

(9561)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
YugoFlorida

Nažalost, čini mi se da će VW u budućnosti olako odustati od svih svojih tradicionalnih i dobro poznatih modela (Golf, Passat, Polo,itd.). A sve da bi forsirao ID gamu električnih dildoa. Da me je neko pitao pre par godina šta je to Volkswagen ID.3, rekao bih mu: „Da nije VW počeo da proizvodi mobilne telefone?“ Ne vidim kakav je problem bio da se iskoristi PSA filozofija, jedan model, a više izbora pogona.

Don

E da si sjeo u UD 3, vidio bi šta je razočaranje. Prije toga sjedi recimo u hondu E ili u neko kinesko čudo Nio ES6, svi su dilde, koštaju preko 30k eura pa i preko 40, vidjeces razliku u kvaliteti izrade, kvaliteti materijala , VW će biti klupica iz parka uprljanja golubljim „poklonima“, Honda Kao sefovska fotelja , a Kinez je za VW već sad spejssatl, maltene sve za iste pare. Tolika je razlika u kvaliteti izrade i materijalima.
No dildo je dildo.