1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla Roadster stiže tek 2023. godine
Tesla Roadster stiže tek 2023. godine
0

Tesla Roadster stiže tek 2023. godine

164
0
Podelite sa prijateljima:

Još jedno odlaganje početka proizvodnje ovog električnog superautomobila.

Tesla prelazi dug i mukotrpan put daljeg razvoja portfolija i uvećavanja proizvodnje. Prioritet je stavljen na montažu Modela 3 i Modela Y. Potonji bi prema računici američke marke trebalo da bude jedan od najpopularnijih automobila na planeti.

No, kako bi se ovakvi ciljevi dostigli nešto je moralo biti ponuđeno kao žrtva “bogovima tržišta”. Tesla je već potvrdio da je došlo do novog odlaganja projekata koji nisu od krucijalnog značaja – poput Semija i Cybertrucka.

Sada nova informacija – Roadster neće u proizvodnju pre 2023. godine. “Ovo je bila luda godina u vezi sa nedostatkom delova. Da smo planirani 17 novih modela za ovu godinu, nijedan ne bi izašao”, napisao je Ilon Mask na Twitteru.

On je dodao da uz pretpostavku da naredna godina neće biti tako teška, može se očekivati da proizvodnja Roadstera, odnosno druge generacije tog vozila, počne 2023.

Podsetimo, Roadster je trebalo da se nađe na sceni još 2020. godine. Onda je to pomereno za 2021, pa za 2022, a sada se priča o 2023. godini. Možda ne bude ni tada, pogotovo što se najavljuje da će kriza sa nestašicom poluprovodnika potrajati i tokom sledeće godine.

Inače Tesla Roadster je u konceptualnom izdanju predstavljen još 2017, što znači da će u najboljem slučaju do serijske varijante proći neverovatnih šest godina! Tada je Ilon Mask dao niz obećanja u vezi sa performansama ovog vozila – da će se ubrzanje od 100 km/h odigravati za manje od 2 sekunde, kao i da će maksimalna brzina biti veća od 400 km/h. Milijarder je tada najavio i da će Roadster biti najbrži serijski automobil na svetu.

Mask je na premijeri Roadstera kazao i da će prvih 1.000 jedinica nositi oznaku Founders Edition i da će koštati 250.000 američkih dolara, dok će standardni primerci baterijskog superautomobila imati cenu od 200.000 zelenih novčanica.

No, za šest godina se može mnogo toga promeniti, uključujući i cenu automobila.

AutoRepublika 

(164)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments