1. Home
  2. Vesti
  3. Istraživanje: Lista od 10 modela koji će najviše namučiti lopove
Istraživanje: Lista od 10 modela koji će najviše namučiti lopove

Istraživanje: Lista od 10 modela koji će najviše namučiti lopove

7.22K
0
Podelite sa prijateljima:

Ipak, istražitelji su preskočili neke važne marke

Nedavno je BCC izašao u javnost s objavom rang liste putničkih automobila koji su najteži plen za kradljivce na ruskom tržištu automobila. Međutim, kako su u konkurenciju ušla uglavnom vozila koja nisu relevantna na našem kontinentu, Sveruska unija osiguravača (ARIA) je predstavila svoju studiju sprovedenu primenom metodologije koju su osmislili profesionalci BCC-a, i koja je nazvana „Kriterijumi i metodologija za procenu efektivnosti standardne zaštite vozila od krađe.“

U skladu s principima iznetim u tom dokumentu, testu su bila izložena vrata, hauba, staklene površine, standardni alarm i imobilizer, blokada letve upravljača, a sve to na eksperimentalnim modelima. Pored toga, proverena je zaštita automobila od promene identifikacionih brojeva i neovlašćene proizvodnje duplikata ključa. Naposletku, testirani četvorotočkaši su rangirani prema kriterijumu podložnosti otimanju.

Najzapaženije rezultate je pokazao omaleni Hyundai Solaris, koji je ništa drugo nego ruskom tržištu prilagođeni Hyundai Accent. Na drugo mesto se probila Škoda Kodiaq, dok su se nešto lošije plasirali redom sledeći automobili: Mazda6, Mazda CX-5, Mercedes-Benz GLE, Volkswagen Polo, Hyundai Tucson, Infiniti QX50, Lexus LX i Mitsubishi Outlander.

Međutim, upotrebna vrednost ovog istraživanje je, najblaže rečeno veoma upitna. Naime, testu nisu podvrgnuti veoma popularni modeli Toyota Camry i RAV4, a isto se može reći i za celu gamu proizvođača Land Rover ili KIA, na primer. Inače, ruski mediji prenose da su upravo to modeli koji se najfrekventnije kradu u toj zemlji u poslednje vreme. Nema ni modela iz Renaulta, Nissana a ni AVTOVAZ-a. Nedostaju i BMW i Audi.

U odsustvu sveobuhvatnijeg istraživanja, prezentovani rezultati, utemeljeni na suviše uskom stratumu, se mogu tumačiti i kao odraz želje uprave organizacije ARIA da se nađu u medijima.

AutoRepublika

(7216)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments