1. Home
  2. Vesti
  3. Nemačka ostaje dom Forda Focusa do 2025. godine
Nemačka ostaje dom Forda Focusa do 2025. godine
5

Nemačka ostaje dom Forda Focusa do 2025. godine

356
5
Podelite sa prijateljima:

Isprva, Ford je trebalo da održi aktuelnu generaciju Focusa na tržištu do 2024. godine, ali je doneta odluka da se životni vek ovog modela produži za godinu dana. 

Na taj način američka marka kupuje vreme za sebe, s obzirom na to da trenutno nemaju planove u vezi sa zamenom za trenutnu iteraciju Focusa, kao ni druge planove u vezi sa fabrikom u Nemačkoj gde se vrši montaža pomenutog hečbeka.

Ford je već obelodanio da će pogon u Kelnu biti dom za buduće električne modele tog proizvođača koji će biti bazirani na MEB platformi Volkswagen grupacije. Ali, strategije za drugu proizvodnu lokaciju u zemlji Germana, tamo gde se vrši proizvodnja Focusa, i dalje nema.

Dakle, Ford Focus ostaje u proizvodnji do 2025. godine, a šta dalje? Znamo da nas tokom 2021, ili početkom 2022. godine očekuje restilizacija ovog modela, ali to je sve što plavi oval trenutno ima u planu za ovaj automobil iz C segmenta.

Prve informacije koje stižu iz nemačkih stručnih medija kažu da Ford naginje ka tome da izvrši potpunu transformaciju Focusa. Odnosno, da bi peta generacija ovog modela prešla put od hečbeka do krosovera, kao i da će napustiti agregate sa unutrašnjim sagorevanjem i umesto njih koristiti za pogon elektromotore. Takođe, ističu i da bi ovaj budući model bio baziran na MEB platformi, što dalje upućuje da bi onda mogao biti montiran u Kelnu…

Bilo kako bilo, Ford će tokom naredne godine saopštiti više informacija u vezi sa svojom strategijom elektrifikacije u Evropi, pa će tada biti jasnija sudbina i Focusa i fabrike u Nemačkoj.

Naš test aktuelne generacije Fordovog Focusa možete pročitati na ovom linku.

AutoRepublika 

(356)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Siguran sam da će ostati makar ime i posle 2025 godine …

Stari Dejan

Isto se nadam i za Mondea. Nekako Ford bez ta dva modela ne mogu uopšte da zamislim

D_C

Nemacka odavno nije dom Mondea, koji se pravi u Valenciji.

Stari Dejan

Više sam mislio na ime nego na konkretni model. Mondeo se samo u prvoj generaciji proizvodio u Nemačkoj. Posle se proizvodnja seli u Genk sve do četvrte, a peta generacija se pravi u Španiji kao što si i rekao

Stari Dejan

Ja nekako volim te verzije povišenih karavana (Legacy outback, A6 Allroad, XC70). Ako to urade kako treba, nadam se da uspeh neće izostati