1. Home
  2. Vesti
  3. Vlasnici Cadillacovih salona bi radije da ne rade nego da prodaju elektomobile
Vlasnici Cadillacovih salona bi radije da ne rade nego da prodaju elektomobile
1

Vlasnici Cadillacovih salona bi radije da ne rade nego da prodaju elektomobile

184
1
Podelite sa prijateljima:

General Motors ima u planu da debituje sa čak 30 čistokrvnih električnih vozila do 2030. godine. Napad će da predvodi premijum divizija Cadillac, o čemu je odluka doneta još ranije i čija će kompletna ponuda biti pogonjena strujom, već u bliskoj budućnosti.

Dok su mnogi izložbeno-prodajni saloni željno iščekivali takvu mogućnost, dočekao ih je „hladan tuš“ kada su im čelnici najvećeg američkog proizvođača najavili da će u posao morati da investiraju najmanje 200.000 američkih dolara.

Većinski deo takve brojke bi otišao na izgradnju brzih punjača i angažovanje novog osoblja koje je u stanju da prodaje i popravlja električne automobile. Ponuda za nastavak poslovanja se zasnivala na čuvenom principu „uzmi ili ostavi“, pa oni saloni koji nisu bili voljni da ulože novac, jednostavno bi izgubili mogućnost da prodaju Cadillacova vozila u budućnosti.

Kako prenosi The Wall Street Journal, Cadillac trenutno okupira 880 salona „preko bare“, a čak 150 njih je izabralo opciju da poništi ugovor s premijum proizvođačem i verovatno da se fokusira na neke druge brendove. General Motors će im isplatiti između 300.000 i milion američkih dolara, a brojka će zavisiti od prodajnih rezultata prethodnih godina.

Nepoznato je da li je General Motors očekivao da toliki broj predstavnika dilerske mreže izabere ovaj epilog, ali je ranije nagovestio da želi da smanji broj prodajnih lokacija, dovodećih ih tako u kvantitativni rang onih koje imaju BMW, Mercedes i Lexus.

Cadillacova trenutna cifra koja ilustruje broj operativnih salona je dvostruko viša, iako zapravo prodaje upola manje vozila od pomenutih rivala. Uz sve to, i 200.000 najmanjih zelenih novčanica je relativno puno novca za mnoga prodajna mesta koja su pogođena epidemijom virusa korone.

Cadillacov krosover XT6 je konačno počeo da ostvaruje odlične prodajne rezultate, dok je teško očekivati da će budući električni model Lyriq, s priloženih fotografija, ostvariti jednake uspehe.

Na kraju dana, čini nam se da će obe strane izaći kao pobednici. Nezadovoljni saloni će moći da prodaju neke profitabilnije modele (ili da budu ugašeni) dok će se Cadillac rešiti neželjenih lokacija.

AutoRepublika

(184)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Pre ce biti da GM zeli da se resi mnogih Cadillacovic salona jer kosta mnogo novca da se vode. 880 salona za godisnju prodaju od mozda 150.000 vozila je previse, to je moglo da prolazi tokom 1970-ih godina kada su prodavali preko 450.000.