1. Home
  2. Vesti
  3. Volvo će proizvoditi elektromotore u Švedskoj
Volvo će proizvoditi elektromotore u Švedskoj
0

Volvo će proizvoditi elektromotore u Švedskoj

178
0
Podelite sa prijateljima:

Sa ambicioznim planovima u vezi sa prodajom baterijskih vozila, Volvou će biti potrebno mnogo elektromotora. 

Švedska marka planira da do 2025. godine polovina njenih prodatih automobila budu EV modeli. Trenutno, na tržištu je samo jedan potpuno električni Volvo, i to je XC40 Recharge. Ovaj model predstavljen je pre nekih godinu dana i poseduje dva elektromotora kao i domet od 400 km. No, uskoro će mu se pridružiti i drugi električni automobili Volvoa, što znači da će biti neophodno proizvesti dovoljni elektromotora.

U ovom polju, Volvo nema nameru da se oslanja na druge dobavljače, pa čak ni na kineske partnere. Umesto toga, elektromotore će proizvoditi sami, i to u fabrici u Švedskoj. Volvo je saopštio da će se inicijalno samo sklapati ovakvi agregati, a da će do sredine tekuće decenije ovde biti vršen kompletan proces proizvodnje.

Švedski proizvođač najavio je da će investirati 83 miliona dolara u fabriku Hovde koja se nalazi nekih 150 km južno od Geteburga. Ovo je ujedno jedan od najstarijih pogona u Evropi koji radi od daleke 1927. godine. Šta više, prvi Volvo koji se pojavio upravo te godine bio je pogonjen motorom koji je nastao u fabrici u Hovdeu.

Visokorangirani rukovodilac Volvoa, Havijer Varela, kazao je da je ova fabrika više puta do sada pokazala svoju sposobnost da se prilagodi novim uslovima na tržištu. „Tim se pokazao kao veoma sposoban, vešt i posvećen stvaranju uz najviše standarde kvaliteta. Tako da je potpuno adekvatno da oni budu deo naše uzbudljive budućnosti“, rekao je Varela.

AutoRepublika 

(178)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments