1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes obeležio jubilej – 400.000 proizvedenih primeraka G klase
Mercedes obeležio jubilej – 400.000 proizvedenih primeraka G klase
0

Mercedes obeležio jubilej – 400.000 proizvedenih primeraka G klase

454
0
Podelite sa prijateljima:

Fantastično dostignuće za čuveni čuveni SUV. 

Otkako je počela proizvodnja daleke 1979. godine u pogonim Magne Steyr u Gracu sa proizvodnih linija sišlo je ravno 400.000 jedinica G klase, uspeh koji je malo ko očekivao kada je počela čitava priča sa ovim terenskim vozilom. No, G klasa je uspela da pređe dug put od terenskog i vojnog vozila do statusnog simbola koji je danas.

Jubilarni automobil je G400d koji koristi trolitarski dizel redni šestocilindraš sa 330 ks i 700 Nm. Vlasnik ovog četvorotočkaša nalazi se u Nemačkoj, a u svojoj kolekciji poseduje još 20 primeraka G klase.

Šef Mercedesovog odeljenja za terenska vozila, Emerih Šiler, kazao je da je ovo veliki uspeh za nemačku marku. „Ponosni smo na to što smo stigli do 400.000 proizvedenih jedinica G klase. Hvala našim vernim kupcima i obožavateljima, radnicima i naravno partneru Magni Steyr“, rekao je rukovodilac germanskog brenda.

On je dodao i da je budućnost sigurna za Mercedesovu ikonu. „Pišemo novo poglavlje u ovoj uspešnoj priči – elektrifikovaćemo G klasu i ovaj model imaće budućnost sa nulta emisijom štetnih gasova, čime ćemo osigurati G klasu od nestanka“, zaključio je Emerih Šiler.

Nova generacija G klase stupila je na scenu 2018. godine. U narednom periodu trebalo bi da dobije 4×4² verziju, mada postoji glasina da će nakon toga aktuelna iteracija dobiti i Maybach izdanje.

AutoRepublika 

(454)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments