1. Home
  2. Vesti
  3. Šta se dešava sa novim Alfinim SUV modelom?
Šta se dešava sa novim Alfinim SUV modelom?
6

Šta se dešava sa novim Alfinim SUV modelom?

7.79K
6
Podelite sa prijateljima:

To izgleda ne znaju ni oni u Alfi Romeo. 

Opšti javašluk vlada u upravi italijanske marke, a kako se čini, Alfi nisu najveći neprijatelji nemačkim premijum brendovi, već njeno rukovodstvo za koje se ne zna da li je nemarnije ili nesposobnije.

Pre skoro dve godine imali smo priliku da vidimo konceptualno izdanje modela Tonale na Salonu automobila u Ženevi. Tada su i stručna javnost, a i svi ljubitelji automobilizma ocenili da se radi o veoma lepom SUV modelu koji bi uz pravu paletu motora mogao da napravi veliki uspeh u ovoj klasi.

Uostalom, trenutno jedina stvar koja može da spasi Alfu Romeo sigurne propasti jeste novi model, i to onaj u popularnom SUV segmentu. Upravo je to Tonale, koji je pozicioniran među kompaktna vozila i samim tim apeluje na širu publiku.

No, tada je u Ženevi saopšteno da bi serijska varijanta trebalo da bude predstavljena tokom 2020. godine, koja je evo na isteku, a od Tonalea ni traga ni glasa. Još više zabrinjava činjenica da se u Alfi ćuti o ovom modelu, bez ikakvih realnih naznaka kada će biti predstavljen, ili kada će stići na tržište.

Italijanski stručni mediji sada navode da će Tonale najverovatnije biti predstavljen tek naredne godine, a da će u proizvodnju ući u poslednjem kvartalu 2021. godine. Oni ističu da je moguće i da dođe do odlaganja, pa da prve jedinice Tonalea siđu sa proizvodnih linija tek 2022. godine.

Ovo će napraviti veoma neugodnu situaciju za italijansku marku, jer će u prvih devet meseci naredne godine ostati sa samo dva modela u portfoliju – Stelviom i Giulijom. A ni ova dva automobila ne beleže sjajne prodajne rezultate. Izgleda da slede još teži dani za posrnulog velikana automobilske industrije.

AutoRepublika

(7792)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
don

oni(alfini menadzeri) su sposobni samo da sebi zgrnu lovu, za ostalo su dibidusi. NEgo, sedmicni izvjestaj…zvrrr, zvrr…alo, ko smeta (sto bi reko rahmetli Izet)? ajde, veli komsija, da mi lijepo ko stare prdonje, ovaj znalci, sjednom u salonce, popijemo po kaficu pa da vidis nesto. Abam ti rotor i stator, al ajd et´me.. i tamo u salonu, pored mlade curice kaj ga nedjeljom cuva, bjese i lijepi, bijeli suv iz hjundaia, ali nije po mom ocekivanju novi tupson, nego novi santa fe. evo, ko za tebe, 53 keke, snizeno sa 60. Al vrijedi! Do juce sam ga psovao, ali ovaj… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Don hvali Hju and aiiiii ….Molim redakciju da ispita slucaj kradje Donovog nicka i da spreci buduce pokusaje 🙂

A sto se tice teksta, vec vidim Dona dogodine kako svoju B klasu menja za crveni Alfa Romeo 2008 🙂

Don

Ako budem imao para i bio živ…da samo znaš, doßo bi odmah ovdje branit starog druga (ne šalim se).

Stari Dejan

Nije bre Haspasha, Don samo prolazi kroz takvu fazu, da pritisnut svim mukama mora ponovo da se „nađe“ ili što Ameri vole da kažu „reinvent himself“. Mada bi bio zanimljiv obrt ako se ispostavi da se Don vrati kao ljubitelj južnokorejske auto filozofije 🙂

moron

Lepo je to vozilo, Santa Fe, priznajem, vozio sam se par puta (kao putnik) u tom top paketu, zaista je bogato uradjen, nema se šta prigovoriti, osim što mi se čini da on tih 200 „konja“ i ne oseća, kao da je to malo za onu „mrcinu“ …

Don

A i meni se čini, ali ovog novog moraš vidjet, baš su ga lijepo skockali, za sjediti unutra dušu dao, ali kako je to auto a ne skulptura, ostaje onaj vozački dio da se vidi gdje je. E, to već nisam ispitivao, dakle od dinamičke probe ništa, al zato su tu „sami,“kola“ i zveki da snime novi video materijal o novom Santa fe, sa pet sjedišta molicu lijepo.