1. Home
  2. Vesti
  3. Buick se čita kao „Bjuik“ i nikako kao „Opel“
Buick se čita kao „Bjuik“ i nikako kao „Opel“
0

Buick se čita kao „Bjuik“ i nikako kao „Opel“

545
0
Podelite sa prijateljima:

Američki, pa i pojedini naši (nekada) viđeni mediji su preneli vest da je u Evropi opažen prototip primerak novog i najvećeg krosovera u gami marke Opel. Prema navodima tih redakcija, maskirani primerak predstavlja prethodnicu pretprodukcijske verzije (misleći valjda na predserijsku verziju) za premijeru modela koji bi počivao na platformi bratskog Peugeota 5008, i koji bi trebalo da debituje naredne godine.

Ipak, testna mula omotana folijama nije ništa drugo do ono što će uskoro biti serijski SUV iz General Motorsa. Radi se o modelu namenjenom isključivo kineskom tržištu a koji će poneti naziv Buick Enclave. Na itnernetu su, zahvaljujući kineskom ministarstvu industrije, već dostupne fotografije serijske verzije.

Druga generacija modela Enclave se već dve godine prodaje u Americ, ali je razvoj verzije za kinesko tržište započeo tek ove godine. Razlike između varijanti za dva najveća svetska tržišta su očigledne. Kosooka verzija poseduje različite prednje svetlosne grupe, preoblikovanu masku hladnjaka I odbojnike. U enterijeru, koji je još uvek misterioznog izgleda u kineskoj varijanti, ne znamo da li ćemo zateći neke izmene, a jasno je da će Enclave i u Aziji biti dostupan u konfiguraciji sa šest ili sedam sedišta.

Izvesno je da će platforma biti identična za oba modela, a komercijalni naziv iste je James C1XX. Enclave s kineskim pasošem je kompaktniji. Naime, s dužinom od 4.981 milimetar, njime je lakše manevrisati nego američkim bratom koji se u dužinu proteže na čitavih 5.189 milimetara. Među osovinama „Kineza“ se nalazi 2.863 milimetara, dok „Amerikanac“ raspolaže sa 3.071 milimetrom međuosovinskog razmaka.

Buick Enclave će u Kini biti nuđen jedino u verziji koja podrazumeva primenu dvolitarskog, četvorociliindarskog turbo agregata a koji poseduje opciju deaktivacije dva cilindra. Taj motor isporučuje 230 konjskih snaga, a postoji mogućnost i da sva ta konjica bude distribuirana na četiri točka. U Americi se ovaj Buickov krosover može pazariti i sa trolitarskim V6 motorom, a tada veliki SUV raspolaže sa 314 konjskih snaga.

Kineski dileri će pokušati da kupcima učine Enclave milim proizvodom počev od kraja ove godine.

AutoRepublika

(545)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments