1. Home
  2. Vesti
  3. Crvenim trgom se prošetali prototip primerci kabrioleta Aurus
Crvenim trgom se prošetali prototip primerci kabrioleta Aurus
0

Crvenim trgom se prošetali prototip primerci kabrioleta Aurus

148
0
Podelite sa prijateljima:

U sklopu priprema za proslavu Dana pobede koja se tradicionalno održava u Moskvi 9. maja, zapaženo je nekoliko primeraka modela Aurus Senat S600, ali u kabriolet verziji. Svedoci ceremonijalne vožnje su prizor zabaležili i podelili sa publikom putem društvenih mreža.

Projekat Cortege, iz koga se izrodila marka Aurus, od samog starta je predviđao promociju ceremonijalnih verzija kabrioleta, koji su se konačno i pojavili u javnosti. Nekoliko nedelja nas deli od svečanosti koju ruske vlasti organizuju povodom Dana pobede nad fašizmom, a ipak je još uvek neizvesno da li će se varijante sa otvorenim krovom naći u svečanoj povorci ove ili pak naredne godine, kako je i sam naglasio ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.

Naravno, istog trenutka kada su se snimci pojavili na društvenim mrežama, vodeći ruski mediji su objavili fotografije i video klipove, navodeći pritom činjenice u vezi prototipa koje se mogu uočiti sa ilustracija, ali i neke koje oko kamere nije otkrilo.

Očigledno je, uprkos delimičnoj kamuflaži, da su Aurus kabrioleti crne boje karoserije, a da se u unutrašnjosti nalaze ručke koje omogućavaju putnicima na zadnjoj klupi, vožnju u stajaćem položaju. Navodi se da i da kabrioleti poseduju meki sklopivi krov.

Razvoj kabrioleta na temelju ovako impozantne limuzine kakav Senat S600 jeste, zahteva puno vremena, kao i sprovođenje dugotrajnih testova, pa je veoma moguće da prototip vozila sa fotografija zapravo uopšte nemaju nikakav krov. Ipak, sigurno je da je karoserija kabrioleta značajno ojačana kako bi se kompenzovao nedostatak krova. U suprotnom, kretanje ovih vozila, čak i pri tako malim brzinama bi izgledalo tragikomično, prevashodno zbog verovatnog “šetanja” karoserije.

Neke ruske kolege su iznele pretpostavke da će nakon promocije kabrioleta (sa dvoje vrata), uslediti i premijera kupe varijante, ali takvih najava nije bilo u ranijim fazama razvoja projekta Cortege. Čak je veoma verovatno da su kabrioleti proizvedeni isključivo za potrebe ministarstva odbrane, a da tržištu neće ni biti ponuđeni, što zbog malog interesovanja potencijalne klijentele, što zbog visokih troškova razvoja.

AutoRepublika

(148)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments