1. Home
  2. Vesti
  3. Daimler ubrzava razvoj novih električnih automobila
Daimler ubrzava razvoj novih električnih automobila
3

Daimler ubrzava razvoj novih električnih automobila

202
3
Podelite sa prijateljima:

Kako javlja portal Electrek Daimler će investirati čak 70 milijardi evra u razvoj novih EV modela. 

Nadzorni odbor Daimlera je navodno već sve odobrio, tako da bi ulaganje trebalo uskoro da počne. Cilj je da se sa ovim novcem stvori nova generacija električnih vozila, kao i da se ubrza transformacija ove kompanije u sferama elektrifikacije i digitalizacije. Navodno, želja uprave Daimlera je da se što pre sustigne Tesla koja dominira na EV polju.

Saopštenje nemačke kompanije stiže nakon što je VW grupacija nedavno saopštila da će investirati 73 miljarde evropskih novčanica u razvoj nove tehnologije, pre svega električnih vozila, ali i veštačke inteligencije i sistema za autonomnu vožnju.

Mercedes je već saopštio da je odustao od svog programa razvoja samovozećeg automobila, a da će sredstva koja je trebalo da budu uložena u taj program biti preusmerena za razvoj novih baterijskih modela.

Šef Mercedesa, Ola Kelenijus, ranije je potvrdio da taj brend priprema veliku ofanzivu na polju električnih automobila. Između ostalog, očekuje se da u narednim godinama vidimo električno izdanja G klase, kao i Maybach varijantu nekog od baterijskih modela trokrake zvezde. Osim toga, veruje se i da će AMG odeljenje u narednom periodu početi sa stvaranjem svog prvog potpuno električnog vozila.

AutoRepublika

(202)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

A tko ne ubrzava razvoj EV-a?

BojanNeki

Alfa Romeo? 😉

Japanautofan

Ja se nešto brinem oko tih EV -a u budućnosti. 🤔
Ne toliko za vozače koliko za mehaničare 😂😂😂
„Ala ga je popravio,svaka mu čast “
🤯🙊

Izmenjeno 3 godine pre od strane Japanautofan