1. Home
  2. Vesti
  3. Hyundai na popravnom s električnom Konom i vodoničnim Nexom
Hyundai na popravnom s električnom Konom i vodoničnim Nexom
0

Hyundai na popravnom s električnom Konom i vodoničnim Nexom

134
0
Podelite sa prijateljima:

Hyundai Motor Co ima u planu povlačenje ukupnog broja od 50.864 vozila s ozankama Kona i Nexo. Dok je poslednje pomenuti model pripadnik FCEV tehnolgije, dotle je samo baterijska i Kona u formi dopunjivog hibrida, s identifikovanim istim problemom, a koji se tiče neispravnih elektronskih kočnih sistema u matičnoj zemlji. S takvim navodima je u javnost izašlo ministarstvo transporta Južne Koreje.

Razlog potencijalnog problema se krije u nepropisnom funkcionisanju softvera, navodi ministarstvo transporta, ali bez navođenja ikakvih informacija o tome da li je pomenuta neispravnost ishodovala i neki saobraćajnim udesom.

Dodatno, ne može se pouzdano zaključiti ni da li će se najavljeno povlačenje organizovati i na drugim, izuzev korejskog tržišta. Inače, Kona je jedno od najpopularnijih električnih vozila u Evropi, a ukupno na globalnim tržištima, mimo domaćeg, završe tri četvrtine proizvedenih električnih krosovera s ovom oznakom.

Opoziv će u Južnoj Koreji „zakačiti“ oko 40 hiljada primeraka s električnim ili PHEV pogonskim sklopom, a koji su sa proizvodnih traka sišli u intervalu između maja prošle i novembra ove godine. Povrh toga, ponovo će u ovlašćene servise morati i 10.138 primeraka vodoničnog krosovera Nexo. U pitanju su četvorotočkaši sklopljeni između januara 2018. i novembra 2020. godine.

Iz istih razloga, i povezana kompanija Kia Motors planira povlačenje 1.895 primeraka modela Soul, navelo je isto ministarstvo.

Nevezano od problema koji je uzrokovao poziv na korektivnu intervenciju o kom trenutno izveštavamo, Hyundai je povukao i 74 hiljada primeraka Kone EV, nakon što je više desetina vozila završilo u plamenu, i to u Koreji, Kanadi i Evropi u prethodne dve godine.

AutoRepublika

(134)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments