1. Home
  2. Vesti
  3. Novi Nissan Qashqai – prva fotografija enterijera
Novi Nissan Qashqai – prva fotografija enterijera
6

Novi Nissan Qashqai – prva fotografija enterijera

509
6
Podelite sa prijateljima:

Nissan nastavlja sa promotivnom kampanjom u vezi sa debijem nove generacije Qashqaija. 

Premijeru treće iteracije japanskog SUV-a očekujemo u toku naredne godine, a za sada možemo videti naznake kabine. Fotografija prikazuje veliki ekran nakačen na vrh centralne konzole. Dosadašnje informacije kažu da će imati dijagonalu od 9 inča, kao i da će čitav informativno-zabavni sistem biti kompatibilan sa Android Auto i Apple CarPlay.

Nissan je pametno postupio kada je rešio da ostavi određene „prečice“ na centralnoj konzoli, kada je reč o kontroli klima-uređaja. Nažalost sve je više proizvođača koji sve kontrole smeštaju na sam displej, pa je korišćenje često isuviše zakomplikovano.

Novitet je i velika digitalna instrumentalna tabla koja se nalazi ispred vozača. Ima dijagonalu 12,3 inča, i kako možemo videti sa priložene fotografije, služiće i za prikazivanje navigacije, što je svakako praktična odlika ovakvog tipa instrumentalnih tabli. Na volanu se nalazi možda i previše dugmića, ali je sve to ipak bolje nego da se provodi vreme „lutajući“ kroz opcije na ekranu osetljivom na dodir.

Japanska marka je najavila i da će novi Qashqai imati head-up displej od čak 10,8 inča, što je gotovo neviđeno u automobilskoj industriji, jer većina drugih brendova nudi samo sitne plastične ploče na koje se projektuju određeni podaci.

Nissan još uvek nije saopštio kako će izgledati paleta motora kod nove generacija Qashqaija. Za sada je poznato da neće biti dizel agregata, ali je otvoreno pitanje i da li će biti u ponudi benzinskih pogonskih jedinica koje nisu deo nekog hibridnog sklopa. Japanski brend potvrdio je da će u portfoliju biti prisutni i klasični i plug-in hibridni pogoni.

AutoRepublika 

(509)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Dikh tu kava

Дакле, следећи тренд вероватно волан са тачскрином. Па „глава“ мењача. Па штитници за сунце и касета испред сувозача. Док цела каросерија не постане „интерактивна“..

sami

Dzabe tačskrin tableti i djostici ako nema instalitanih igrica tipa ZAJEB Android auto čitač znakova pratilac linija internet informator koliko se EKO vozio i sl. Onda sam pročitao kod Citroena da im onaj Dacija model C – Lise ima ugrađe igrice REF + AFU ma šta to bilo.

moron

Jesi li ti video da sada čak i kod srpske fobije može da se doplati za taj zAjEB ? A za i sve ostalo iz grupe tih (pseudo) bezbednosnih sistema … Totalni sumrak razuma …

sami

KO je lud nek igrice na Fabiju doplati a ako je pametan on će uz još malo doplate uzeti Oktaviju ali bez igrica. A kad dođe kući nek a se igra besplatno na kompu.

Branko

Motori blagi hibridi, 1.3 turbo benzinci sa 2 varijante snage i plug in hibrid. Plug in hibrid je baziran na tehnologiji Mitsubishi Outlander-a, ali sa 2WD pogonom.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Branko
da11

I cemu se radujemo ostala dugmad za klimu jeeeeeeee.