1. Home
  2. Vesti
  3. Nissan slavi jubilej – 500.000 primeraka modela Leaf
Nissan slavi jubilej – 500.000 primeraka modela Leaf
0

Nissan slavi jubilej – 500.000 primeraka modela Leaf

144
0
Podelite sa prijateljima:

Japanska marka obeležila je veliki jubilej, čak pola miliona jedinica svog električnog aduta. 

Leaf se nalazi na tržištu od 2010. godine i otada je uspeo da pronađe put do 500.000 kupaca, što je ozbiljna brojka pogotovo jer se radi o potpuno električnom vozilu. Dakle, ovaj model vuče korene iz doba kada je Renault-Nissan alijansom carevao moćni Karlos Gon, a Leaf je jedan od projekata koje je on lično nadgledao.

Makoto Učida, šef Nissana, zahvalio se brojnim kupcima koji su ukazali poverenje njihovom EV modelu. „Dok obeležavamo ovaj jubilej, želim prvo da se zahvalim svim potrošačima koji su krenuli na put elektrifikacije sa nama. Prelaskom na električnu mobilnost, kupci su nas približili održivom društvu“, kazao je Učida.

Nissan Leaf se trenutno proizvodi na tri kontinenta, i prodaje se u 59 zemalja širom sveta. U ponudi su dve verzije što se tiče kapaciteta baterija. SAD su se pokazale kao veoma bitno tržište za Leaf, jer je tamo u prethodnih deset godina isporučeno više od 148.000 primeraka ovog električnog automobila.

No, čini nam se da će Leaf uskoro pasti u senku. Nissan već neko vreme ne ulaže ozbiljnije u ovaj model, i jasno je da se spremaju da ponude drugačije alternative u EV segmentu. Tako će uskoro stići model Ariya, električni SUV koji Nissan najavljuje kao „početak nove ere“ za japansku marku.

AutoRepublika 

(144)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments