1. Home
  2. Vesti
  3. Ford Transit osvežen
Ford Transit osvežen
0

Ford Transit osvežen

192
0
Podelite sa prijateljima:

Ford Transit, najprodavaniji komercijalni kombi na svetu, je dobio listu malih, ali značajnih izmena za 2021. godinu, pri čemu bi trebalo da nastavi sa dominacijom na tržištu. Dok je poenta nekih od učinjenih modifikacija samo u oblasti stila, odnosno doprinosa robusnijem izgledu, drugi set izmena ipak ima nameru da pruži nekekave pogodnosti u „vanterenskoj“ eksploataciji, i u uslovima gde je dostava neophodna, a putevi nisu asfaltirani.

Model koji privlači najviše nosi Trail oznaku, a dodaje diferencijal s ograničenim proklizavanjem, razvijen u saradnji sa firmom Quaife. Kao i u prošlosti Transit se može naručiti i s pogonom na sva četiri točka, pa nema sumnje da će nuditi i ozbiljnije terenske mogućnosti, naravno, u onoj meri koju je razumno očekivati od jednog komercijalnog vozila.

Ford Transit zadnji kraj i bok

Transit Trail donosi i određene dizajnerske izmene, kao što je nova maska hladnjaka s velikim slovima „FORD“ napisanim na njoj, što možete zapaziti i u dole izloženoj mini galeriji. Nema sumnje da inspiracija za takvu rešetku leži u modelu F-150 Raptor sa američkog tržišta, pa ovaj kombi sada definitivno deluje agresivnije.

Pored standardnog Transita, Trail verzija će biti dostupna i na manjem modelu Transit Custom, ali bez pogona na sva četiri točka. Tu je i Transit Custom Active sa takođe agresivnijim stilom i 17-inčnim felnama, a Active stil je dostupan i na Fordovom najmanjem komercijalnom vanu nazvanom Tourneo.

Po pitanju motora, evropski kupci će moći da biraju samo poznati 2,0-litarski turbodizel, u verzijama sa 128, 168 i 182 konjskih snaga. Model je za sada potvrđen samo u Velikoj Britaniji, a nema sumnje da će kasnije debitovati i u ostatku sveta. Britanci će za ovo zadovoljstvo morati da izdvoje 35.700 funti (što je oko 40.000 evra „u naše pare“), a prvi primerci će biti isporučeni do kraja godine.

 

Američki proizvođač vozila je takođe potvrdio da trenutno radi na električnoj verziji Transita i da će ona debitovati narednog leta zajedno sa novim modelom F-150 u električnom izdanju.

AutoRepublika

(192)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments