1. Home
  2. Vesti
  3. Ford smatra da je u ovo vreme manje zapravo više
Ford smatra da je u ovo vreme manje zapravo više
0

Ford smatra da je u ovo vreme manje zapravo više

182
0
Podelite sa prijateljima:

Da li su na pragu ogromne promene za Fordove čuvene kamionete?! 

Ford Serije F je legenda za sebe i sa preko 40 miliona isporučenih primeraka širom sveta, definitivno jedna od ikona automobilske industrije. Proizvodi se još od 1948. godine i poslednji put je direktno poražen davne 1976. godine. Od tada čuva lidersku poziciju i nijedan rival mu ne može prići.

Očekivanja su da takav bestseler mora da nešto nudi za svakoga i američki gigant svakako nije razočarao u ovoj kategoriji. Nudi se u dosta konfiguracija (od baznog F-150 pa sve do F-850) i sa još većim brojem izbora veličine kabine i prikolice, zatim pogona na zadnje ili sva četiri točka, motora, menjača i naravno opcija boja i opreme. Ford kaže da samo bazni F-150 u XL paketu opreme može da se naruči sa preko četiri miliona različitih kombinacija, pa možete zamisliti kolika bi brojka bila kada bi celokupnu Seriju F uzeli u obzir.

Dok takav način poslovanja svakako privlači dosta kupaca i Ford je ponosan što sve ono što mušterija poželi će sigurno i pronaći, ipak živimo u vremenu kada dominira neka druga generacija od one na koju smo navikli. Amerikanci će vam reći da današnja mlađarija „nije u stanju da odluči ni da li želi da bude muško ili žensko kada postane punoletna“, a da ne govorimo neku veću odluku u životu, pa samim tim toliki izbor opcija ih svakako zbunjuje.

Kupci novih Fordovih električnih modela kao što su F-150 Lightning i Mustang Mach E su svakako oni mlađi, a u razgovoru sa njima čelnici su zaključili kako u njihovoj glavi „manje je više“. Kolege sa sajta Ford Authority kažu da su nedavno pričali sa jednim od čelnika brenda koji im je rekao kako je F-150 Lightning izjavio da je „ovaj električni kamionet privukao preko 200 hiljada rezervacija nudeći samo po jednu veličinu kabine i prikolice, zatim pogon na sva četiri točka i izbor standardne i veće baterije“.

Da li to znači da će celokupna ponuda Serije F biti skraćena? Ford Autohrity smatra da će i manje popularna oprema i dalje biti dostupna, ali samo preko specijalne narudžbine gde će kupci morati da čekaju i do šest meseci da im bude isporučen. Nije tajna da se u slučaju modela F-150 većina kupaca odlučuje za kabinu sa četvoro vrata, prikolicu dužine 168 cm, pogon na sva četiri točka i 3,5-litarski turbobenzinac sa 400 konjskih snaga uparen sa desetostepenim automatskim menjačem. To nam govori da, sudeći prema gornjoj izjavi, baš takve konfiguracije ćete pronaći u izložbeno-prodajnim salonima, a ukoliko želite nešto specijalno – na to ćete morati da sačekate. Kao i za sve drugo u životu, krivite neodlučnu mlađariju.

AutoRepublika 

(182)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments