1. Home
  2. Life
  3. Dizajn
  4. Jan Kalum prezire velike ekrane osetljive na dodir
Jan Kalum prezire velike ekrane osetljive na dodir
5

Jan Kalum prezire velike ekrane osetljive na dodir

876
5
Podelite sa prijateljima:

Očigledno da ih nećemo videti u Jaguarima u bliskoj budućnosti.

Jan Kalum je nacrtao neke od najlepših modernih automobila, tako da je njegov autoritet neosporan.

Dugogodišnji Jaguarov dizajner je takođe kreirao modele kao što su Ford RS200, Aston Martin DB7 i originalni Vanquish. Sada je istupio sa svojevrsnim „glasom razuma“, rekavši da ogromne ekrane osetljive na dodir, poput onih u Tesli, nećemo viđati u njegovim automobilima uprkos industrijskim trendovima.

Govoreći na prezentaciji osveženog Jaguara XE, on je „prozvao“ ekrane koji se u sve većoj meri pojavljuju u kabinama novih modela automobila, reagujući na pitanja da li će takva rešenja biti integrisana u njegove kreacije. „Ne, dok se ja pitam“, bio je njegov odgovor.

„Ukoliko vozite brzinom od 130 km/h ili više, što je moguće u nekim zemljama, sigurno je da ne želite da se zamarate ekranom poput iPada da biste podesili retrovizore ili sedišta“, rekao je Kalum. „Potrebno je da osećate put kroz automobil bez da milisekundu u tu svrhu potrošite na gledanje u ekran.“ Novi XE, koji je Kalum predstavio, ima tandem displeja. Gornji  prikazuje važne informacije vezane za vozilo i vožnju, dok su na donjem stvari od sekundarnog značaja, poput kontrola klima uređaja. Takođe, zadržani su neki detalji stare škole što se interfejsa tiče, da bi se vozač osećao angažovanim.

AutoRepublika

 

(876)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Zvezdan Božinović

Ma naravno. Glupost nebeska, pri čemu najmanje mislim na estetski momenat. Kada krenu video prezentacije pa ona zamlaćivanja u vidu konverzacije između kompjutera i čoveka, ili listanje menija po ekranima, naježim se. Mogu li barem u automobil da pobegnem od laptopa i pametnog telefona?

don

Pametan covjek, a onda neki kazu:“znas, dobra ti je taj djulija, ali nema infotejment (odakle ova rijec najednom udje u upotrebu? 🙂 ) kao recimo bmw ili mercedes.“ Kod alfe i mazde nema touch screen dok se vozis. To je inace veliki propust zakonodavca, kao tipkanje po mobitelu je lose ali tipkanje po centralnom monitoru auta je dobro ,ali u stvari je isti k. U oba slucaja vozac ne prati desavanja na cesti i ekstremno je opasan po sve sudionike u prometu, ali jedno je kaznjivo djelo a drugo nije. I nema nista odvratnije kad ti proizvodjac stavi televizor u… Pročitaj više »

Zvezdan Božinović

Giulia ima otužan enterijer. Ne radi se tu samo o sporom info-zabavnom sistemu, utisak boravka u tom automobilu nije ravan utisku u vožnji. Za tri klase je po tom pitanju iza nemačke konkurencije i negde u ravni sa Audijem Q2 (dve klase ispod), koji takođe ostavlja utisak od „jadnog do jeftinog“ na putnika.

Mad Max

Ja volim displeje dok ima veze sa autom i zdravim razumom. Ovo što radi Tesla, i novi displeji u Mercedesima, su nerazumne stvari.
BMW, Audi, Renault, imaju odlične i upotrebljive displeje, posebno digitalne instrumente….

moron

Ja sam pre četiri godine bio „na korak“ da kupim novi 308 SW. Osim volana i instrumenta, koji su me baš nervirali, tablet me je bacao u očaj jer su u njemu bile i komande klimatizacije.
Ni danas nisam načisto sa sobom da li ssm pogrešio što sam ga otpisao zbog tih „detalja“‘