1. Home
  2. Vesti
  3. Francuska žandarmerija dobija 800 novih Renaulta Grand Scenic
Francuska žandarmerija dobija 800 novih Renaulta Grand Scenic
8

Francuska žandarmerija dobija 800 novih Renaulta Grand Scenic

1.55K
8
Podelite sa prijateljima:

Nacionalna žandarmerija trenutno preuzima 800 primeraka Renaulta Grand Scenic koje su naručili od proizvođača sa znakom dijamanta (taj znak simbolizuje još nešto, ali nećemo o tome 😉). Ovim modelima sa pet sedišta ne nedostaje prtljažnik, a zahvaljujući ergeli od 160 „konja“ imaće koliko toliko solidne performanse.

Naš Parižanin Peki je testirao obični Scenic sa ovim motorom, a takođe možete pročitati i test Grand Scenica, ali sa motorom koji pokreće nikad skuplje dizel gorivo.

Nacionalna žandarmerija dočekuje novog „regruta“ za početak školske 2022. godine. Ovoga puta nije izabran neki Peugeotov SUV a nije ni Alpinin kupe. Kao i kod Alpine A110 ERI (timova za brzu intervenciju), firma Durisotti preuzima odgovormost za transformaciju vozila kako bi se zadovoljile specifične potrebe žandarma.

Žandarmerija je naručila ne manje od 800 modela Grand Scenic od Renaulta. Kao što napisasmo u prvom pasusu, svi primerci su u konfiguraciji sa pet sedišta, a poznati četvorocilindraš je povezan sa sedmostepenim menjačem sa dvostrukom spojnicom još poznatijeg naziva EDC.

U „civilnom“ katalogu Renaulta, ovaj pogonski sklop je rezervisan za vrhunsku završnicu Executive.

Svi Grand Scenici koje je naručila Žandamerija su već proizvedeni i transformisani, a gotovo svi su isporučeni raznim brigadama, a jedna od njih je svoje novo vozilo odmah predstavila na društvenim mrežama. Ovom narudžbom, Renault je dao impuls prodaji Grand Scenica, koji se bliži kraju svoje karijere.

Proizvodnja „kratkog“ Scenica je već prestala, a predstavljanje koncepta Scenic Vision u maju ove godine najavljuje predstojeću zamenu minivana SUV-om. Sumarno je Renault prodao skoro 21.000 Scenica i Grand Scenica u Evropi prošle godine, što je oko deset puta manje od prodaje Clija.

AutoRepublika

(1551)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

8 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Veoma praktično vozilo za njihove specifične potrebe. Tako da pozdravljam njihov izbor.

Igor

Ma trebali su verovatno Škodu neku da kupe,možda neki Land Rover.Pravi domaćinski način je naravno kupovina domaćeg proizvoda za domaće potrebe,a sa mpv vozilom neće pogrešiti,utoliko što ih skida sa lagera proizvodjaču domaćem koji je od vlade već dobijao pomoć i onda svima dobro,a lova ostala u zemlji.Domaćinski,iskreno bravo.

Zoca

Drzavno preduzece Reno za policiju koja je drzavna firma…👍

Lifestyle

Srecom pa su tockovi 20ice samo.

S mile

Bravo za izbor. Kao i za domaceg proizvodjaca.

Nego, ne spominje se motorizacija. Benzinac od 160ks, u gradskoj voznji, sluzbeni auto…..ima da obara rekorde potrosnje goriva… 🤔

TheStig

Strah svakog vozaca Porschea. Žandarm u Grand Scenicu 🤣

Renault Terminator

Alpine za jurnjavu,Scenici za kuliranje…

Iznogud Časni

Dje se to daje da i ja stanem u red