1. Home
  2. Vesti
  3. Dacia Sandero – ovako izgleda nova generacija u bazičnom izdanju
Dacia Sandero – ovako izgleda nova generacija u bazičnom izdanju
17

Dacia Sandero – ovako izgleda nova generacija u bazičnom izdanju

9.13K
17
Podelite sa prijateljima:

Nema sumnje da je Dacia napravila veliki iskorak sa novom iteracijom Sandera, ali je činjenica da osnovna verzija i dalje izgleda rudimentarno. 

Početna cena za novi Sandero je 8.690 evra u Francuskoj i za taj novac dobija se automobil koji se nalazi na fotografiji. Iako nas je Dacia očarala sa estetskim napretkom kod svog modela iz B segmenta, ne može se reći da bazna varijanta pleni svojim izgledom. Dakle, kao što se da videti, odbojnici, poklopci retrovizora i kvake nisu u boji karoserije, već su crne boje.

Ono što je za pohvalu to je da LED svetla dolaze kao standard već od početne varijante, sa integrisanim svetlosnim potpisom u obliku položenog slova „Y“. Očito da je Dacia morala da primeni mere štednje kako bi zadržala veoma nisku cenu baznog izdanja Sandera. Podsetimo, prethodna generacija imala je početnu cenu u Francuskoj od 8.290 evra, dakle nova je skuplja za 400 evra, ali je ipak daleko napredniji model od nekadašnjeg Sandera.

Iako je izgled zaista isuviše bazičan, to se ne može reći za spisak opreme kod osnovne verzije Sandera. Dakle, hečbek u ovom izdanju poseduje šest vazdušnih jastuka (prednje, bočne i vazdušne zavese), potom AEB, automatsko paljenje svetala, limiter brzine, kontrolisanje prednjih prozora putem dugmića, volan podesiv po visini, kao i takozvani board kompjuter. Tu je i sistem za detekciju pritiska u pneumaticima, a kad smo već kod njih, Sandero u početnom trimu dolazi sa čeličnim naplacima od 15 cola.

Uvodni Sandero dolazi sa jednolitarskim trocilindarskim atmosferskim agregatom koji raspolaže sa skromnih 65 ks. Ovaj motor uparen je sa petostepenim manuelnim menjačem. Više informacija o cenama novog Sandera u Francuskoj možete saznati ako kliknete OVDE.

AutoRepublika 

(9133)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

17 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Rade

led svetla i goli branici. Koji kič, jbt…

BB

Ma namjerno je ogolili da se kupci zaleteo na skuplji model…

Bungi

Odlična.Pravac kod lakirera, na retrovizore, ručke i branike prajmer, pa bijela i eto ti auta.

Slavko

Ali da stoji vw znak na haubi, i pise recimo Polo cross raja bi bila odusevljena kako je prakticno dizajniran. Salu na stranu, od ulaznog modela ne treba ocekivati ne znam kakvu estetiku. Ovde bar nije slucaj stednja na safety opremi.

Yankee

Zar je toliko tesko (citaj skupo) ofarbati branike u istu boju kao ostatak auta?

BB

Nije, ali zašto ne maznuti za to još 5 Stoja evrića?

Bungi

Nije skupo, ali… Uzmimo da je farbanje ovih branika, ručica i retrovizora orijentaciono 100 eura, može biti i manje, pomnoži to sa 500.000 komada prodatih.? Kolika je to ušteda za proizvođača.? To se u ekonomiji naziva zakon velikih brojeva.

Yankee

Dodaj tih 100 evra po vozilu na cenu auta, niko nece ni primetiti da 100 evra skuplji, a dobija se daleko pozeljniji auto.

Don

Očaran sam! Kupujem, stavite još dildo pogon i trocilindrasa, nema dalje.😂😂🤗
Kad se samo sjetim kako su me neki stručnjaci još na VG napadali davno nekad kad sam pljuvao po dizajnu mrtvačkih sanduka kao glavnoj inspiraciji dacie…e,da mi je se dočepati tih tekstova pa da se podsjetimo..🙊

Dikh tu kava

Ако добро разумем, једино и можеш да је купиш са троцилиндрашем, а да иоле „иде“. Истине ради, шта са том опремом, турбо мотором и по тој цени може да се купи осим Дачије?

moron

Korektno to izgleda za baznjaka u svetlu cene. Jer, u FR bazna fabija sa 60 ks startuje sa 15 960 €.

Zoca

Vidi se ovde i Japanska skola inzinjeringa a i marketinga(puno za pregrst novca).Uostalom I Nissan je u grupaciji ,ucestvovao je u razvoju platforme a i na nekim dalekim trzistima ce se verovatno prodavati kao i stare pod Nissanovom znackom.Mada svi je onako laicki dozivljavamo kao stoprocentni Reno.Nema Nissanovac-a u komentatorima pa da budem Joker😃.

Seven

Bodu oči ti branici u ctnoj boji

Rade

Još stavili belu kao jedini izbor za bazni paket. Kod prethodnog Sandera si bar mogao da biraš i tamno plavu nemetalik, pa se ona koliko toliko „složi“ sa crnim branicima.

Stefan

Užas! Vratite nam Yuga, lepši je. Ja ne znam, ali ova auto industrija je postala katastrofalna. Pre se i znao neki red, sada je totalan ne sklad…. svega. Sada ford puma ima cenu Ford Kuge a Kuga ima cenu najboljeg Mondeo i to samo jer je trend(džip). A pritom daleko je od SUV vozila.

Aleksandar Ćirić

Dačia je odličan auto za naše puteve imao sam dačiu i imam je i sada ne da sam zadovoljan već prezadovoljan provo cene servisa i održavanja auto koi prelazi 700hiljada bez problema nema neku ekstra opremu ali ipak solidna oprema auto je pouzdan za daleka putovanja bez problema iskreno nemam nameru a ni želju za nekom jačom mašinom140 km na čas
zadovoljava moje potrebe u krizna vremena sa malom platom svako može da priušti sebi auto koi je siguran pouzdan jeftino održavanje i uz to da se slatko navoza

BB

M a dobar je BMW ali stan, namještaj, Dacia i gorivo za 5 godina su bolji 😀.
Treba živjeti u realnom svijetu.