1. Home
  2. Vesti
  3. Nesvakidašnji rival Toyote RAV4…
Nesvakidašnji rival Toyote RAV4…
1

Nesvakidašnji rival Toyote RAV4…

109
1
Podelite sa prijateljima:

Wuling, nova marka krosovera, zajedničko je preduzeće General Motorsa i SAIC-a. Zvanično je objavio svoj novi model u maju, i to se desilo nekoliko dana nakon što se model pojavio na slikama sertifikacije. Kineski naziv za SUV je Xingiun, ali na engleskom je Nebula. Tako je sada brend razjasnio vreme pojavljivanja krosovera na lokalnom tržištu: početak prodaje zakazan je za septembar. Istovremeno, objavljene su sveže brendirane slike i video snimci.

SUV ima neobičan izgled. Wuling Nebula je dobila spljošteni „nos“ i hromirane diodne trake dnevnih svetala, koja takođe deluju kao dinamički pokazivači pravca; glavni farovi su postavljeni niže, a takođe su zatvoreni u sjajne masivne okvire. Krosover je dobio i pravougaonu rešetku hladnjaka sa dosta hromiranih „tačkica“.

Zadnja svetla su napravljena u obliku jedne uske linije. Što se tiče dimenzija, krosover Nebula je uporediv sa Toyotom RAV4: dužina „Kineza“ je 4.610 mm, širina 1.810 mm, visina 1.670 mm, međuosovinsko rastojanje je 2.700 mm.

U trenutku objavljivanja vesti još uvek nije bilo zasebnih slika enterijera, iako dostupne fotografije pokazuju da je urednost kombinovana sa ekranom multimedijalnog sistema. Međutim, ovo su dva displeja: između njih se nalazi vertikalni deflektor vazduha. Inače, na sličan način je uređen i enterijer već ukinutog kompaktnog kombija Baojun RM-5 (Baojun je još jedan zajednički projekat GM-a i SAIC-a). Da, i karoserija automobila je slična, što je omogućilo nekim kineskim medijima da sugerišu da Nebula nije ništa drugo do RM-5 koji je promenio brend, imidž i pozicioniranje na tržištu. Kako god bilo, novitet Wulinga takođe ima panoramski krov i sveobuhvatne kamere.

Wuling Nebula će Kinezima biti dostupan sa hibridnom instalacijom zasnovanom na atmosferskom dvolitarskom motoru sa 136 konjskih snaga (bez mogućnosti punjenja iz mreže). Ukupna snaga još nije navedena. Najverovatnije će krosover biti ponuđen isključivo sa pogonom na prednje točkove.

U međuvremenu, ranije je Wuling najavio još jedan novi model – prvu limuzinu u svojoj gami.

AutoRepublika

(109)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Matija

Auto izgleda smesno! Zaobljen nos kao sapun, dole presiroka maska a gore poziciona svetla (?) u vidu dugacke kobasice. Ko li je radio ovaj dizajn???