1. Home
  2. Vesti
  3. Prvi detalji o novom DS4
Prvi detalji o novom DS4
1

Prvi detalji o novom DS4

1.04K
1
Podelite sa prijateljima:

Francuski premijum brend počinje sa promotivnom kampanjom u vezi sa dolaskom nove generacije modela DS4. 

Prethodna iteracija ovog automobila otišla je u penziju pre dve godine. Pomalo čudna odluka da se ovoliko dugo čeka sa naslednikom, no kako se radi o PSA grupaciji ovakvi postupci nisu šokantni. Valja se setiti koliko je Citroen bio odsutan u C segmentu kada je poslao prethodni C4 u istoriju, odnosno u D segmentu kada je nekadašnji C5 nestao sa tržišta (a sada iščekujemo novu generaciju).

Dakle, DS4 će prema prvim zvaničnim informacijama ostati hečbek, no biće tu snažne povezanosti sa SUV segmentom, jer se očekuje da bude viši od standardnih hečbek modela. Nešto slično onome što je Citroen uradio sa novim C4.

DS je potvrdio da će nadolazeći novitet biti postavljen na EMP2 platformu, koju već koriste modeli DS9 i DS7 Crossback. To bi u prevodu značilo da najverovatnije neće biti EV izdanja ovog hečbeka, jer pomenuta arhitektura je kadra za elektrifikaciju, ali samo u vidu hibridnog pogonskog sklopa.

Fracuzi ističu da će doći do prave revolucije na tehnološkom planu, uz upotrebu matrix LED svetala, potom ogibljenja koje se prilagođava uslovima na putu u neverovatno kratkom vremenskom periodu, a sve to zahvaljujući nizu senzora i kamera koji će da „čitaju“ stanje puta, odnosno podloge po kojoj se vozi.

DS4 bi trebalo da poseduje projektovanje bitnih informacija na vetrobransko staklo. Osim toga, na prednjem kraju vozila biće postavljena infracrvena kamera, dok će se kontrola informativno-zabavnog sistema moći obavljati gestovima ruke.

Što se tiče palete motora, ovde ima mnogo nagađanja. Pogotovo kada je reč o tome da li će biti dizel agregata u ponudi. Ono što se sigurno zna to je da će DS4 dolaziti i sa hibridnim pogonskim sklopom. Ovaj plug-in hibrid koristiće četvorocilindarski benzinski agregat od 180 ks i jedan elektromotor od 110 ks. No, vozaču će na raspolaganju biti ukupno 225 ks, uz domet ako se koristi samo električna energija od 50 km.

Novi DS4 naći će se na tržištu do kraja 2021. godine.

AutoRepublika 

(1042)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Balkanboj

Ako može Audi da prodaje kao lux i premijum prepakovanu VW/Škodu nek bude i Citroën-u sa DS-om…
Ili Porsche prepakovani Q5 kao Macan.

Što više znam o automobilizmu, to više cenim i volim BMW.