1. Home
  2. Vesti
  3. Tesla drastično povećao cene za Model S i Model X
Tesla drastično povećao cene za Model S i Model X
6

Tesla drastično povećao cene za Model S i Model X

3.39K
6
Podelite sa prijateljima:

Američka marka povećala je cene za svoja dva automobila, pa je tako sada potrebno izdvojiti 84.990 evra za električnu berlinu, kao i 94.990 evra za baterijski SUV. 

Čini se da je ovih dana kupovina nekog od ova dva Teslina vozila postala prava igra na sreću. Ne tako davno, pre svega nekoliko nedelja Tesla je snizio cene kod pomenutih modela, da bi ih sada drastično uvećali. Jedna veoma ružna navika američkog brenda je da konstantno menja cene…

Model S Long Range Plus koštao je 79.990 evra, da bi sada cena iznosila 84.990 evra. Ova verzija električni limuzine raspolaže sa dometom od 652 km po WLTP protokolu. Dalje, za Performance varijantu neophodno je izdvojiti čak 101.990 evra. No, ova verzija nudi fenomenalne performanse (0-100 km/h za 2,5 s), ali i dalje se može pohvaliti odličnim dometom od 639 km po WLTP-u.

Kod Modela S Tesla nije menjao cene za vrhunac ponude, odnosno Plaid izdanje. Za perjanicu Modela S potrebno je platiti 139.990 evra. Slično povećanje cena ubeleženo je i kod Modela X. Električni SUV u Long Range Plus trimu sa 561 km autonomije kretanja sada košta 94.990 evra. Performance varijanta je takođe skuplja, i njena cena sada iznosi 111.990 evra (548 km dometa).

Ipak, ovo poskupljenje neće preterano uticati na prodaju Tesle, jer se ona ipak mahom oslanja na uspeh daleko jeftinijeg Modela 3.

AutoRepublika 

(3386)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

6 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Бранило

„Цјена права ситница“ што би рекао Сир Оливер

BB

Kada je bila kriza 2008. godine, cijene auta su pale cca 30%, u ovoj Korona krizi mi se čini da su cijene otišle u vis 30 tak posto…

Nešto nije u redu sa ovom krizom

moron

Živ sam se potresao za rast cena vozila brenda Tesla …

Бранило

Илон дај одма три комада за овде.. и запакуј један за понети 😉

Lala

Doći će kad tad…u moj sokak!
Samo polako, ciganski su konji napred.

BojanNeki

Onaj ko ima 80.000€ ima i 85.000€ da da za luksuzni automobili koji po mnogo čemu uopšte nema konkurenciju te realno i nije neka vest.
Novost je da akcije Tesle idu u nebo te da trenutno Tesla motors vredi kao Tojota, VW, NIO, Daimer, BYD i skoro čitav GM zajedno.

comment image