1. Home
  2. Vesti
  3. Rivian ipak neće proizvoditi električni krosover za Lincoln
Rivian ipak neće proizvoditi električni krosover za Lincoln
0

Rivian ipak neće proizvoditi električni krosover za Lincoln

120
0
Podelite sa prijateljima:

Jučerašnji dan je bio izuzetno konfuzan za ljubitelje Forda i njegovu premijum diviziju Lincoln. Ford je prošle godine investirao oko 500 miliona američkih dolara u kapital proizvođača električnih proizvoda Rivian, sa ciljem da iskoristi njegovu tehnologiju u proizvodnji budućih električnih modela. Prvi takav proizvod je trebalo da bude veliki krosover od strane luksuzne marke Lincoln, a ovu vest je potvrdio i ugledni magazin Car & Driver početkom ove sedmice.

Međutim, tokom jučerašnjeg dana jedan drugi medij, ovaj put Automotive News, je objavio da do toga ipak neće doći. Lincolnov krosover je trebalo da deli platformu sa Rivianovim modelom R1S sa naslovne fotografije i u izložbeno-prodajne salone je trebalo da stigne tokom 2022. godine.

Ali, kako navodi Automotive News, Ford je trenutno u teškoj finansijskoj krizi iz nekoliko razloga, a ključni je sigurno onaj da je proizvodnja trenutno stopirana zbog epidemije virusa korone. Drugi najveći američki proizvođač vozila je zabeležio gubitak od čak dve milijarde dolara u prvom tromesečju ove godine, pa je iznenada budžet značajno redukovan.

 

Automotive News takođe kaže da planirani Lincolnov krosover nije jedini na koji se odrazilaizmena planova. Proizvodnja novog modela Bronco Sport će kasniti oko šezdeset dana i startovaće tek u septembru, dok je debi novih modela Bronco i F-150 takođe pomeren za nekoliko meseci.

Iz Forda je stigla vest da će planirani električni Lincoln kasniti, ali da je on i dalje u planu. Eksperti smatraju da će on deliti platformu sa budućim Fordovim krosoverom, ali se postavlja pitanje da li je proizvođač spreman da samostalno finansira celokupne troškove.

Situacija u Rivianu takođe nije sjajna i planirani modeli R1S (krosover) i R1T (pikap) će u salone stići tek krajem naredne godine, što je oko godinu dana duži period nego što je originalno planirano.

AutoRepublika

(120)

Podelite sa prijateljima:
tags:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments