1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen ID.3 je bio najprodavaniji EV u Evropi u oktobru
Volkswagen ID.3 je bio najprodavaniji EV u Evropi u oktobru
0

Volkswagen ID.3 je bio najprodavaniji EV u Evropi u oktobru

157
0
Podelite sa prijateljima:

I dok se čitavo evropsko automobilsko tržište bori sa posledicama korona virusa, jedan segment beleži odlične rezultate – električni modeli. 

U Evropi je tokom oktobra prodato ukupno 1,13 miliona automobila, što je za 7% lošije nego prethodne godine. No, prodaja svih elektrifikovanih vozila porasla je za 153% i isporučeno je 302.587 jedinica, od čega je potpuno električnih četvorotočkaša bilo 71.800 (+197%).

Kada je reč o najprodavanijim električnim modelima, ovde je došlo do smene na tronu. Renault Zoe je sada na drugoj poziciji sa 9.778 dostavljenih primeraka, dok je prvoplasirani Volkswagenov ID.3 sa 10.475 registracija. No, ovaj rezultat nemačkog baterijskog hečbeka treba uzeti sa dozom opreza, jer se radi o nagomilanim narudžbinama koje će Volkswagen isporučivati do kraja tekuće godine, tako da ćemo realnu potražnju za ovim modelom uvideti tek početkom naredne godine.

Na trećoj poziciji našla se Hyundai Kona (5.271), dok je četvrto mesto pripalo Kiji Niro (3.868). Električno izdanje Peugeota 208 bilo je peto na listi najprodavanijih sa 3.757 dostavljenih automobila. Šesti je Smart ForTwo (2.829), dok je sedmo mesto zauzeo ostareli BMW i3 koji očito i dalje ima šta da kaže uz 2.744 prodata vozila.

Osmoplasirana je električna Opel Corsa (2.616), a slede je Mini (2.432) i Nissan Leaf (2.247). Ako malo bolje sagledate listu, primetićete da na njoj nema nijednog Teslinog modela…

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments