1. Home
  2. Vesti
  3. VW Golf i dalje dominira u Evropi, prate ga Renault Clio i Opel Corsa
VW Golf i dalje dominira u Evropi, prate ga Renault Clio i Opel Corsa
10

VW Golf i dalje dominira u Evropi, prate ga Renault Clio i Opel Corsa

571
10
Podelite sa prijateljima:

Na zapadu ništa novo… 

Zna se da Nemci vole domaće proizvode, što se uostalom da primetiti i sa njihovim izborom automobila. U prethodnom mesecu, Golf je ostao na tronu najprodavanijih automobila u Evropi, i ukupno je isporučeno 27.530 jedinica. To je drastično više u odnosu na prvog pratioca, Renault Clio sa 22.588 novih registracija. Top 3 zaokružuje još jedan „nemački“ model, Opel Corsa koja je stigla do 21.220 novih vlasnika i ozbiljno se približila francuskom konkurentu.

Odmah iza Corse je njen francuski brat Peugeot 208 (19.130), dok je petoplasirana Fiat Panda sa 19.046 prodatih automobila. Šesto mesto pripalo je u oktobru Renaultovom Capturu koji je ubeležio 18.436 isporučenih vozila i ujedno je i najprodavaniji SUV u prethodnom mesecu u Evropi.

Na sedmoj poziciji se našao Toyota Yaris sa 17.671 dostavljenim primerkom, dok je osmo mesto zauzeo Peugeot 2008 sa 17.420 novih registracija. Devetoplasirana je Škoda Octavia koja je upisala 17.216 novih vlasnika, dok je Top 10 zaokružio još jedan model PSA grupacije – Citroen C3 sa 16.298 prodatih automobila.

Interesantno je da VW grupacija ima samo dva modela u Top 10, isto koliko i Renault, dok se PSA grupa može pohvaliti sa čak četiri. Isto tako valja uočiti dominaciju B segmenta, gde računajući i SUV modele, pripada čak sedam automobila od ukupno deset najprodavanijih.

AutoRepublika 

(571)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

10 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
sami

Čudo li golf dominira Evropom, kad ga čitaoci i pisci AR proglašavaju za promašaj – loš – ogavan – švapski – preskup – nebezbedan automobil? A drugi i treći za njim iz manje klase auti. Ili da se čitaoci i pisci AR bolje informišu i nauče nešto ili da se piše Evropskoj uniji da se upozore o propalitetu i opasnosti koja vreba iz Golfa!

don

cuj drasticno, a samo par hiljada vise…sve zahvaljujuci flotnoj prodaji, dobrim vezama, nacionalizmu, nema veze sa autom, samo govno omotano limenom folijom ima problema mali milion i uopste nije isplativa kupnja pokraj svega. Ali da jos uvijek ima neku karizmu, ima, ali ni firme nece vise da kupuju kao prije..polako ide ka dole..oni to inercijom kupuju, kao i pritiscima da se kupi svapsko.

sami

Oćeš reći da se kupuje flotno zbog korupcije u Evropi?? Ajde bogati pa zar su Nemci veći prevaranti od Žabara, Francuza ili Španaca recimo?? Nisu sigurno! Nego Das is Golf !!

don

das skandal…cuj nisu, pokraj njih i engleza, nema gorih, mada znamo ko su najgori, gori i od svaba i engleza kupaja (citaj skupa).

Stari Dejan

Ko?

Mercedesklub.rs

Svestan si da je 99% prodaje flotna. A cak i da nije, nije neko drustvo u top 10 pa da se prodaja uzima kao ozbiljan argument pri poredjenju automobilia

Slavko

Ionako je zvanican info da je Sandero prvi po prodaji fizickim licima za Evropsko tle. 😀
Kakva rukavica u lice. 😀 😀 😀

Izmenjeno 3 godine pre od strane Slavko
don

bravo za PANDU

moron

Rezultat Yarisa predstavlja čišćenje lagera starog modela.

Херцеговац

Надам се да ће се Тојота одржати, а вјероватно хоће, јер поред тога што је у претходним годинама имала најпоузданије СУС агрегате, сада за ово ново доба ради најбоље хибриде.

Izmenjeno 3 godine pre od strane Херцеговац