1. Home
  2. Vesti
  3. Lincoln osvežio model Nautilus
Lincoln osvežio model Nautilus
0

Lincoln osvežio model Nautilus

223
0
Podelite sa prijateljima:

Prošla je tek godina godina dana od kada je Lincoln penzionisao model MKX i zamenio ga modernijim Nautilusom. Kupcima se potez očigledno dopao, pošto su kupili čak 31.711 jedinica, što je najveća brojka u 13 godina dugoj istoriji ovog krosovera. Mehanički blizanac Forda Edgea je dobio dosta pohvala na račun dizajna, opreme i generalne vrednosti za uloženi novac, ali jedna od retkih kritika je išla na račun enterijera.

Naime, u želji od osveži Nautilus što brže, Fordova divizija za proizvodnju premijum vozila je „zaboravila“ da unapredi i enterijer. Greške su ispravljene za 2021. godinu, i premijera je originalno planirana za Salon automobila u Los Anđelesu. Međutim, kako se to nije desilo zbog poznate epidemije novog korona virusa, zvanične fotografije su postavljene na internet.


Prvo što ćemo primetiti jeste astronomski 13,2-inčni monitor koji je povezan s novom generacijom Sync 4 sistema za zabavu, a već se mogao videti u drugim modelima američkog proizvođača, kao što su Edge, F-150 i Mustang Mach E.

Slično kao i ranije, Sync 4 vozaču pruža mogućnost da kontroliše komande glasovnim putem, zatim je tu i bežično povezivanje na internet, kao i povezivanje sistema s mobilnim telefonom, i to preko Apple CarPlay i Android Auto funkcija konektivnosti.

Da bi se razlikovao od jeftinijeg Forda, Lincoln je odlučio da pozicionira monitor u horizontalnom stilu umesto vertikalnog, a veruje da je preglednost bolja na takav način i da manje odvraća pogled vozača od dešavanja ispred njega ili nje.

Pored većeg monitora, kompanija je napravila još nekoliko bitnih izmena. Tu pre svega mislimo na kvalitetniju kožu i nešto preglednije komande, na koji način se novitet još više udaljio od modela Edge. Ovaj podatak je izuzetno bitan za Lincoln, pošto je proizvođač u prošlosti često kritikovan u smislu da je samo „prepakovani Ford“, pa samim tim niko ga i ne shvata za ozbiljno.


Ispod haube nije bilo većih izmena, pa kupci opet mogu da biraju između dva „EcoBoost“ turbobenzinca. Onaj manji zapremine od 2,0 litre razvija 250 konjskih snaga, dok moćniji 2,7-litarski stiže sa 85 „grla“ više. U oba slučaja menjač je osmostepeni automatik koji prenosi snagu na prednje ili na sva četiri točka.

Prvi primerci će početi pristizati u izložbeno-prodajne salone početkm naredne godine sa ulaznom cenom od 42.035 dolara. Ovo bi takođe mogla da bude jedna od retkih prilika da postanete vlasnik ovog modela, pošto već neko vreme kruže priče da će biti ugašen u bliskoj budućnosti i zamenjen modelom zasnovanom na produženoj platformi Forda Escape/Kuga.

AutoRepublika

(223)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments