1. Home
  2. Vesti
  3. General Motors zapošljava tri hiljade novih programera
General Motors zapošljava tri hiljade novih programera
1

General Motors zapošljava tri hiljade novih programera

157
1
Podelite sa prijateljima:

General Motors planira da u bliskoj budućnosti otvori tri hiljade novih radnih mesta u tehnološkom sektoru kao vid podrške svojim inicijativama za razvoj softvera i vozila.

Kao što to čine mnogi proizvođači automobila, tako i General Motors radi na transformaciji svog poslovanja, usvajajući nove tehnologije i prateći digitalnu transformaciju. Složeni sistemi za zabavu (multimedijalni sistemi), autonomni automobili i električna vozila, samo su neki od najizrazitijih trendova s kojima se proizvođači nose u moderno doba.

General Motors je nedavno objavio da ulaže 2 milijarde američkih dolara u organizaciju proizvodnog procesa za sklapanje električnih vozila. Kompanija se tu, međutim, ne zaustavlja, jer takođe planira da otvori pomenutih tri hiljade novih radnih mesta, u pokušaju da ojača svoje napore na razvoju električnih vozila. Poslovi će takođe uključivati i mogućnosti rada od kuće, što je u vreme pandemije, posebno vredno pomena.

„GM želi da zaposli inženjere  informacionih tehnologija kako bi pomogli u razvoju info-zabavnih sistema, kao i programere za Javu, Android, iOS i druge platforme“, navodi Houston Chronicle. „U kompaniji kažu da žele da doprinesu širenju raznolikosti kadra, novim zaposlenim licima kako bi nadogradili svoju postojeću ekspertizu u oblasti kompjuterskih programa.“

Ovo je samo još jedan vid najnovijeg razvoja koji ilustruje koliko su programeri postali važni za automobilsku industriju, i već je očigledno da će tako biti i u godinama koje dolaze.

AutoRepublika

(157)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
BojanNeki

Tek sad uviđaju ono što je VW pre koju godinu a svi kasne bar 10 godina za vodećim.
U proseku 20 miliona dolara im treba samo za njihove plate. Mesečno.