1. Home
  2. Vesti
  3. Volkswagen grupa priprema velike investicije za fabriku u Slovačkoj
Volkswagen grupa priprema velike investicije za fabriku u Slovačkoj
0

Volkswagen grupa priprema velike investicije za fabriku u Slovačkoj

353
0
Podelite sa prijateljima:

Pogon u Bratislavi dobiće značajna ulaganja u narednom periodu. 

Kako javljaju slovački mediji, Volkswagen grupa će premestiti proizvodnju modela VW Passat i Škode Superb upravo u Bratislavu. Šta više, pripadnici „sedme sile“ u Slovačkoj navode i da će investicija biti vrednija nego što je to očekivala vlada premijera Igora Matoviča. Do sada je bilo najava da će ukupna vrednost investicija biti 500 miliona evra, a sada se govori o potencijalnih milijardu evra.

Ovo je brojka koju je nedavno saopštio izvršni direktor Volkswagen grupacije – Herbert Dis. On je u intervjuu za Automobilwoche potvrdio da će se u Bratislavi proizvoditi VW Passat i Škoda Superb, modeli koji je trebalo da izlaze sa proizvodnih traka pogona u Turskoj. Podsetimo, Volkswagen je rešio da odustane od pokretanja fabrike u ovoj zemlji nakon što se Turska vojno umešala u sukob u Siriji.

Nemački mediji prenose da je VW grupacija rešila da premesti proizvodnju u Slovačku iz nekoliko razloga. Pre svega, zbog blizine matičnoj Nemačkoj i dobre putne povezanosti ove zemlje sa ostatkom Evrope, potom tu su i razne inicijative koje pruža slovačka vlada.

Naime, tamošnja vladajuće strukture najavile su da će formirati nove centre za obrazovanje koji će se pobrinuti za prekvalifikaciju radne snage. Osim toga, vlada Republike Slovačke izgradiće stanove za radnike u novoj fabrici u krugu od 20 km od lokacije pogona. Stanarina će biti pristupačna, i u planu je i organizovanje prevoza zaposlenih do novog pogona Volkswagena u Bratislavi.

Više detalja o budućnosti fabrike u Slovačkoj biće dostupno u petak, nakon što ovu investiciju i zvanično odobri Nadzorni odbor Volkswagen grupacije.

AutoRepublika 

(353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments