1. Home
  2. Vesti
  3. Ferrari pod snažnim udarom korone
Ferrari pod snažnim udarom korone
0

Ferrari pod snažnim udarom korone

176
0
Podelite sa prijateljima:

Italijanski proizvođač objavio je da je tokom perioda od januara do septembra ove godine ostvario pad prodaje na globalnom nivou od 17%. 

Ferrari je u prva tri kvartala tekuće godine isporučio 6.440 automobila, značajno manje nego prethodne godine kada su zaključno sa septembrom dostavili 7.755 vozila. Predstavnici Ferrarija navode da je kompanija bila i još uvek je pod snažnim udarom korona virusa, pre svega zbog potpune nemogućnosti za rad tokom karantina u Italiji koji je bio na snazi tokom proleća.

Strahovit pad prodaje Ferrari je ubeležio u Kini (sa Hong Kongom i Tajvanom). Tamo su pronašli svega 181 kupca, naspram 776 koliko ih je bilo prethodne godine. U ostatku Azije ostvaren je daleko manji pad, pa je tamo prodato 1.114 automobila naspram 1.137 2019. godine. U Severnoj i Južnoj Americi prodaja je opala za 29%, i tu je isporučeno 1.635 jedinica.

Nije sve tako crno, jer je Ferrari u EMEA regionu ostvario „minus“ od svega 1%. Ovde su prodali 3.510 automobila. Ipak, ima znakova poboljšanja situacije, jer je Ferrari u trećem kvartalu ove godine indeksirao 2.313 novih registracija, što je za samo 6,5% lošije nego lane.

Osim toga, italijanski proizvođač ističe da je u prvih devet meseci ubeležio rast prodaje modela sa V12 motorom od 15,4%, dok su isporuke vozila sa V8 pogonskom jedinicom opale za 12,8%. Ono što je pozitivno za Scuderiju jeste da modeli Roma i SF90 još uvek nisu počeli da pristižu na adrese svojih novih vlasnika, a početak dostavljanja ovih vozila zakazan je za poslednji kvartal 2020. godine.

Brend iz Maranela navodi i da su sedmonedeljna obustava proizvodnje u fabrici zbog karantina, potom problemi sa logistikom i ostale nedaće u vezi sa koronom prouzrokovale čak 2.000 manje napravljenih automobila nego što je to bilo planirano. Ferrari ističe da će oko 500 četvorotočkaša iz od pomenutih 2.000 uspeti da nadoknadi do kraja 2020. godine, a da će ostatak morati da sačeka 2021. godinu.

AutoRepublika 

(176)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments