1. Home
  2. Vesti
  3. BMW počeo sa proizvodnjom nove generacije M3
BMW počeo sa proizvodnjom nove generacije M3
0

BMW počeo sa proizvodnjom nove generacije M3

183
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarska marka potvrdila je da otpočeo proces montaže prvih primeraka performantnog M3. 

Dolaskom M3 na proizvodne trake, pogon u Minhenu može se pohvaliti proizvodnom kompletnog portfolija Serije 3. Standardna limuzina i karavanska izvedba već izlaze iz minhenske fabrike, a sa dolaskom M3 gama je upotpunjena. Interesantno je da se ovde sklapaju i pogonske jedinice, i to sve koje se ugrađuju u „trojku“, počevši od benzinaca, preko dizelaša pa sve do plug-in hibridnih pogona.

Šef pogona u glavnom gradu Bavarske, Robert Engelhorn, kazao je da je veoma zadovoljan što upravo ta fabrika ima čast da proizvodi M3. „Ovaj legendarni automobil ima mnogo ljubitelja u našoj fabrici, uključujući i mene. Integracija M3 u proizvodnju je prošla glatko. Sve zbog toga jer imamo veliko iskustvo sa M modelima“, rekao je Engelhorn.

Podsetimo, prethodna generacija modela M4 proizvodila se u ovom pogonu u Minhenu sve do proleća ove godine, što govori da je bilo potrebno poprilično vremena da se proizvodne trake pripreme za dolazak novog automobila iz M odeljenja.

BMW je potvrdio da će prvi primerci M3 u sedan izdanju stići u Evropu tokom marta 2021. godine. Podsetimo, novi M3 imaće i Touring varijantu, ali će ona na tržište stići dosta kasnije.

Standardni M3 u limuzinskom izdanju može da se pohvali sa trolitarskim twin-turbo rednim šestakom koji raspolaže sa 479 ks i 550 Nm. U ponudi će biti i Competition varijanta koja će isporučivati mamutskih 510 ks i 650 Nm.

AutoRepublika 

(183)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments