1. Home
  2. Vesti
  3. Maserati će sledeće godine plasirati tri EV modela i penzionisati jednog starog asa
Maserati će sledeće godine plasirati tri EV modela i penzionisati jednog starog asa
2

Maserati će sledeće godine plasirati tri EV modela i penzionisati jednog starog asa

193
2
Podelite sa prijateljima:

Maserati daje nove detalje plana o elektrifikaciji. 

Italijanska marka imala je uspešnu prošlu godinu, jer su ostvarili rast prodaje od 41% i ukupno 24.269 isporučenih vozila na planetarno nivou. Po svemu sudeći, ova godina, a potogotova ona sledeća, bi mogle biti još uspešnije za „trozubac“ s obzirom na veći broj noviteta koji stižu u izložbeno-prodajne salone.

Maserati planira da od 2030. godine u svom portfoliju poseduje isključivo EV modele, a taj električni atak otpočeće upravo naredne godine. Italijani će tokom 2023. godine plasirati čak tri potpuno električna automobila. Trebalo bi očekivati električni Granturismo, za koji se obećavaju frapantne performanse (ubrzanje do 100 km/h za manje od 3 s), i prema prvim izveštajima trebalo bi da računa na više od 1.200 ks!

Dalje, tokom iduće godine videćemo i Maserati Grancabrio, odnosno kabriolet varijantu pomenutog Granturisma. Osim ovog dueta, proizvođač sa Apeninskog poluostrva trebalo bi da predstavi električno izdanje SUV modela Grecale. Grecaleova premijera uskoro će se održati, a BEV varijanta stići će iduće godine.

Ipak, tokom 2023. godine Maserati neće slaviti samo pridošlice. Došlo je vreme da Ghibli, jedan od dugogodišnjih stubova prodaje ovog brenda ode u penziju. Definitivno ga neće biti lako zameniti, jer je prošle godine trećina isporučenih Maseratija otpala upravo na Ghibli.

AutoRepublika 

(193)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

2 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Cuore sportivo

Kako je ovo auto prelijepo Bože dragi. Jest mi drago što ga je kupio jedan čovjek u Krupi, uvezao ga iz Amerike. Uopšte mi na slikama nije djelovao tako prelijepo

Iznogud Časni

Ghibli 😍🥰