1. Home
  2. Vesti
  3. Nova iteracija Kije Stinger nije u planu
Nova iteracija Kije Stinger nije u planu
3

Nova iteracija Kije Stinger nije u planu

213
3
Podelite sa prijateljima:

Liftbek spektakularnog dizajna, Kia Stinger je 2017. godine predstavljen svetskoj publici. Bio je to poseban izdanak game korejske marke, praktično jedini model sa zadnjim pogonom u to doba, ako se izuzme veliki sedan K900 koji je bio namenjen samo izvoznim tržištima. Brojne simpatije na račun atraktivnog automobila, stigle su kako od medija, tako i od ljubitelja četvorotočkaša.

Međutim, čini se da je proizvođač osudio Stinger na brzo izumiranje, tako što je na njega nalepio cenovnu etiketu koja se, u priličnoj meri graniči sa zdravim razumom.

Kako piše specijalizovani medij The Korean Car Blog, Kia je odredila cenu Stingera koja je u ravni s najprestižnijim verzijama nemačkih premijum sedana koje čak ni poštovaoci ove marke, ne smatraju rivalskim ni u najluđim snovima, na koji način je kompanija kupce stavila pred nemoguć izbor. Naravno, poslednja konstatacija važi samo ukoliko su čelnici firme mislili da će biti značajniji broj onih koji će se opredeliti  za njihov proizvod.

Povrh svega, žestoku konkurenciju Stingeru, predstavljao je, ali i dalje predstavlja Genesis G70 koji dolazi iz iste kuće. Koncern koji predvodi Hyundai, svestan je da ni Genesis na lokalnom tržištu u tako kratkom roku od uspostavljanja, još uvek nije stekao premijum status, piše pomenuti blog oformljen od strane obožavalaca pomenutih marki iz Koreje, pa je od starta bilo teško očekivati da će neko prihvatiti da plati proizvod iz Kije po premijum ceni.

Prodaju nije pogurala ni odluka Kije da umesto amblema marke, na odgovarajuća mesta postavi logo „E“ od „Exclusive“. Shodno tome, rešenje o odustajanju od razvoja druge generacije Stingera je posve razumljivo i utemeljeno, pre svega na ekonomskim osnovama.

AutoRepublika

(213)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

3 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Don

ispravna odluka, buduci da je trenutni model losa kopija mercedesa (jesu nasli sta ce kopirati), stilski je za povracat koliko je odvratan, a nije bas ni napravljen kako treba.

mukaodbalkanaca

E neka si im rekao, a video auto na slici. Sta tacno kod stingera podseca na mercedes da mi je znati? Muka mi je od takvih strucnjaka, da mu nalepe znacku nekog svabe onda bi ti bio vrh

Bungi

Ima motor uzdužno napred i pogon pozadi, okrugle ventilacione otvore unutra i to je sve što je slično sa Mercedesom. Po ponašanju u vožnji i mnogo čemu drugom sličnija je BMW-u.