1. Home
  2. Hedonizam & Adrenalin
  3. Mitsuoka transformisala Toyotu RAV4 u nostalgični krosover Buddy
Mitsuoka transformisala Toyotu RAV4 u nostalgični krosover Buddy

Mitsuoka transformisala Toyotu RAV4 u nostalgični krosover Buddy

353
1
Podelite sa prijateljima:

Japanska kompanija Mitsuoka je stekla slavno ime zbog svoje specijalizacije u oblasti preobražaja serijskih automobila u izdanja nalik starinskim vozilima. Tokom brojnih godina, profesionalci koji rade za ovu firmu su se posvetili mnogim modelima automobila, i darovali im modifikovani izgled karoserije.

Mitsuoka Rock Star

U ranijem periodu, omiljeni subjekti prerade bi bili transformisani u britanska vozila iz pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, dok je Mitsuoka nedavno započela trend zaokreta ka američkoj automobilskoj industriji. Pre dve godine je nastao model Rock Star, zasnovan na kabrioletu Mazda MX-5 koji je nakon intervencije virtuoza iz Azije, poprimio izgled druge generacije Chevroleta Corvette.

Pred nama je sada prvi krosover u istoriji kom se japanska kompanija posvetila. Kao posledica njihovog angažovanja, svet je dobio model nazvan Buddy, što bi se sa engleskog moglo prevesti kao „ortak“ ili u nešto slobodnijoj formi „brat“.

Od spolja posmatrano, vozilo podseća na terenske modele Chevroleta ili GMC-a iz sredine osamdesetih godina prošlog veka, i to one rasne, kod kojih je karoserija posađena na šasiju.

Buddy poseduje pravougaone farove, rešetku hladnjaka koja deluje kao da je tona hroma investirana u njenu izradu, prednje blatobrane oštrih ivica, kao i dvobojna peta vrata uz široke i sjajne branike. Celokupan prizor remete jedino LED trake izvedene unutar maske hladnjaka i na braniku. Žurku kvari i pogled na bok modifikovanog krosovera, koji jasno odaje donorski model.

Kada već spomenusmo donora, da kažemo da je „genetski materijal“ za krosover Mitsuoka Buddy dala Toyota RAV4, ali ono izvođenje koje nastupa na matičnom tržištu. To znači da pogonski sklop čini dvolitarski motor koji isporučuje 171 konjsku snagu, uz 207 Nm maksimalnog obrtnog momenta.

Buddy može biti pogonjen i hibridnim pogonskim sklopom, u kom korisnika fosilnog goriva igra atmosferski benzinac zapremine 2,5 litra, dok vatru dodaje i električni motor. Najviša snaga ovako koncipiranog sokoćala iznosi 218 ili 222 ks, zavisno od tipa pogona koji se koristi.

Kompanija će kupcima ponuditi mogućnost izbora jedne od 17 boja karoserije, a što se odnosi i na specifične ratkapne izrađene od materijala koji asocira na hrom. Novi vlasnici se mogu opredeliti i da zadrže aluminijumske felne, ako im je takav prizor bliži srcu.

Fotografije putničke kabine još uvek nisu obelodanjene od strane Japanca, što bi po svemu sudeći trebalo da znači da je organizacija prostora, kao i sve ostalo, onako kako je to zamislila sama Toyota. Kompanija će tek objaviti koji momenat će biti onaj u kom će startovati prodaja, dok se publikovanje cenovnika očekuje na dan 26. novembar.

AutoRepublika

(353)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Neko bi da bude Chevrolet K5 Blazer …