1. Home
  2. Prezentacije
  3. Najava 80+ noviteta u Evropi II deo
Najava 80+ noviteta u Evropi II deo
0

Najava 80+ noviteta u Evropi II deo

765
0
Podelite sa prijateljima:

Izgleda da proizvođači automobila ne spavaju baš nikad. Spremili su nam poplavu noviteta. Teško je već i nama, što dišemo automobile svaki trenutak, da propratimo sve tržišne egzibicije. Sudeći po ovoj listi, Volkswagen i BMW grupi bi odgovaralo da dan traje 40 sati, dok su najspokojniji svojom aktuelnom gamom Volvo, Toyota i Renault. Idemo redom!

Honda

Honda Jazz (početak 2018.)

Mali Hondin hedžbek sa minivan stajlingom je upravo u procesu osveženja. Pripadnost sa istom familijom kojoj pripada i Civic je očigledna. Međutim, ovde imamo novinu i što se tiče pogonskog sklopa. Naime, sada će u ponudi biti jednoipolitarski benzinski agregat i revidirani CVT menjač, koji bi trebalo da doprinese rafiniranosti i linearnijoj isporuci snage. Prava je šteta, što jedan od najpouzdanijih (prema svim statistikama) predstavnika segmenta, neće biti u prodaji na tržištu Srbije. Saznajte više o novom Jazzu ovde.

Honda CR-V (kraj 2017.)

Peta generacija popularnog krosovera CR-V počiva na potpuno novoj platformi, pa će biti i šira i duža u odnosu na model koji je još uvek u prodaji, sa značajnim popustima. Honda se nada da će sa novim modelom, na novinarskim testovima prolaziti odlično, i da će česta reč u opisima biti “premijum”.  Proizvođač obećava najviše mesta u kabini u klasi, sa posebnim akcentom na mesto za kolena. Podignut je značajno i kvalitet materijala u enterijeru. Pored toga, u ponudi će se naći i info-zabavni sistem sa ekranom dijagonale 7 inča, satelitskom navigacijom i opcijama konektivnosti. Kao i u modelu Jazz, ugrađivaće se mali turbo benzinac, kao i dizel od 1,6 litara zapremine. Kupci će moći da izaberu manuelnu ili automatsku transmisiju, kao i pogon na prednjoj ili obe osovine. Očekivana početna cena je oko 27.000 evra.

Hyundai

Hyundai Kona (kraj 2017.)

Treći po redu SUV u Hyundai gami. Direktnih rivala na tržištu ima puno, s obzirom da je ovo najpopularniji segment današnjice. Raspolagaće motorizacijom od 1,0 i 1,6 litarskih benzinaca, kao i dizel jedinicom iste zapremine kao snažniji benzinac. Manuelna šestostepena transmisija je osnovna ponuda. Standardna oprema još uključuje i info-zabavni sistem dijagonale 5 inča, šest vazdušnih jastuka, sistem za održavanje saobraćajne trake i detekciju umora vozača. U opcionale spada i automatsko kočenje u slučaju neposredne opasnosti (sa sistemom za detekciju pešaka), upozorenje na vozila u mrtvom uglu, i detekciju unakrsnog saobraćaja iza vozila. Očekivana startna cena je oko 17.000 evra. Bili smo vredni, pročitajte više o Koni .

Hyundai i30 N (kraj 2017.)

Priv hot heč iz Hyundaija. Predstavlja unapređenu verziju porodičnog hedžbek modela i30. Novi i30N će biti pogonjen dvolitarskim turbo-benzincem koji raspolaže sa više od 260 ks. U osnovnoj postavci, moćni dvolitraš je uparen sa manuelnom šestostepenom transmisijom, dok će opcioni automatik biti moguće naručiti tokom sledeće godine. Isto važi i za integralni pogon. Očekivana maksimalna brzina je oko 250 km/h. Hyundaijev konkurent, Volkswagen Golfu GTI, treba da ima početnu cenu od oko 35.000 evra.

Hyundai i30 Fastback (početak 2018.)

Još jedna varijacija na temu hečbek modela i30. Zapažen je, i najavljen, ni manje ni više nego kao konkurent Audiju A3 i Mazda3 fastbek modelima. Skromnost je vrlina Hyundaija, očigledno. Kao središnji model u i30 ponudi, tako će biti i cenovno pozicioniran, dok bi analogija mogla da se povuče i u pogledu raspoloživog kabinskog prostora. Sa hedžbek blizancem, u potpunosti deli izgled prednjeg kraja vozila, dok se ka nazad, linija krova postepeno spušta. Poseduje duže zadnje prepuste, omogućujući mu time izdašniji prtljažni prostor. Isti pogonski sklopovi pokretaće i fastbek varijantu, poput onih iz hedžbek modela. Očekivana početna cena je u nivou od oko 20.000 evra. O ovom modelu, ali i hot heču iz prethodnog paragrafa, možete više da saznate ovde .

Jaguar Land Rover

Jaguar E-Pace (kraj 2017.)

Novi E-Pace za zadatak ima jedino da prođe utabanim putem kojim uspešno kroči već neko vreme, veći i stariji brat F-Pace. Stajling novog Jaguara je nežniji i mekši a niski tržišni start mu omogućava i relativno niska početna cena od oko 32.000 evra. Svojim dimenzijama i sveukupnom pojavom, trebalo bi da bude konkurencija premijum modelima poput Audija Q3 i BMW-a X1. Info-zabavni sistem se prati preko displeja dijagonale od čak 10 inča. Ugođaju putnika u unutrašnjosti doprinose i vrlo kvalitetni materijali koji su upotrebljeni, kao i visok nivo praktičnosti. E-Pace iz bazne ponude poseduje pogon na prednje točkove kao i dvolitarski dizel od 150 ks, dok je ovu jedinicu moguće dobiti i sa 180, ali i 240 ks. Boje benzinaca brane dva takođe turbo motora iste zapremine, ali sa snagom od skoro 250 i 300 ks. Zoran Tomasović se potrudio da vam približi i ovaj model.

Jaguar F-Pace SVR (2018.)

Performantna verzija vrlo uspešnog SUV modela je u završnom ciklusu testiranja, kako bi se kupcima predstavio tokom sledeće godine. F-Pace SVR će deliti isti pogonski sklop kao i sportski automobil iz porodice F-Type SVR, što znači natpunjeni V8 zapremine 5 litara i snage 570 ks. Obavljaće sprint do stotke za samo 4 sekunde, čime će biti model sa boljim ubrzanjem od Porsche Macana Turbo, kome treba 0,4 sekunde više, da bi dostigao istu brzinu. F-Pace SVR bi trebalo da poseduje pogon na sve točkove. Dok obični, ulazni F-Pace košta oko 40.000 evra, dotle će SVR verzija biti bezmalo duplo skuplja. “Običan” F-Pace smo testirali početkom leta. Vidite kakve utiske smo stekli.

Jaguar I-Pace (početak 2018)

Prvi elektropokretani model koji izbacuje JLR, to je I-Pace. Dizajniran je kao malo SUV vozilo, sa autonomijom od oko 500 kilometara. Sa ovakvim dometom, konkurencija mu je Tesla Model  X. Poseduje dva elektromotora (za svaku osovinu po jedan) a ukupna snaga je malo ispod 400 ks. Sprint do stotke? Samo 4 sekunde! Više fotografija i informacija pogledajte ovde , ali se i poigrajte opcijom pretrage, pisali smo u više navrata o njemu.

Range Rover Sport SVR (kraj 2017.)

Range Rover Sport je sam po sebi veoma atraktivan model. Međutim, varijanta SVR je „vrh vrhova“. Isti agregat služi u njemu kao SVR verziji F-Pace, da se ne ponavljamo, pogledajte iznad, molimo vas. Koliko je ovo snažan agregat, možda najbolje može da se zaključi iz podatka da vozilo teško 2,3 tone ubrza sa samo 4,5 sekunde do 100 km/h. Ovo je otprilike u ravni sa rezultatom koji postiže Porsche Cayenne Turbo. Kakve utiske naš urednik ima o “običnoj” verziji Range Rover Sporta, pročitajte u analizi odnosa Audi Q7 sa konkurencijom .

 

JEEP

Jeep Compass (početak 2018.)

Svega par meseci nas dele od premijere novog modela iz Jeep kuhinje. Za sada se zna da će, rival Nissana Qashqai i Volkswagen Tiguana, biti ponuđen kupcima sa paletom od pet agregata. Od toga, dva se odnose na dizel, a tri na benzinske jedinice. Više o ovom modelu možete da pročitate ovde.

KIA

Kia Stinger (jesen 2017.)

Stinger je prvi pravi sportski model južnokorejske kompanije. Dizajniran kao vitka limuzina, sakriva svoje pravo hedžbek poreklo. Puca na visoko i nada se da je konkurencija zvučnim imenima kao što su Audi A5 i BMW serije 4, mada nam je teško da zamislimo da se neko troumi i vaga između ova tri modela, za pretpostavljeni isti iznos naknade. Kia obećava pravi sportski i vozački doživljaj, ali u luksuznom i tihom maniru. Na raspolaganju su dve benzinske jedinice: dvolitarska sa 252 ks, kao i biturbo V6 3,3 litarska sa 360, ali ne ks već kW. Snažnija verzija ubrzava do 100 km/h silovito: 5,1 sekunda. Startna cena za Stinger: oko 35.000 evra.

Kia Stonic (jesen 2017.)

Mali SUV iz Kije zove se Stonic. Očekujemo ga vrlo brzo na našem tržištu. Predstavlja varijaciju na temu Kije Rio, odnosno dele istu platformu. Za pogon su zaduženi agregati od 1,4 litre kao i 1,6 litara, sa opcijama pogona na svim, ili samo prednjim točkovima. Renault Captur dobija još jednog “kosookog” rivala, čija će početna cena biti oko 18.000 evra. Našim čitaocima, predstavili smo ga krajem juna.

Lexus

Lexus LS (početak 2018.)

Perjanica Lexusa, LS se predstavlja kao veliki, luksuzni sedan koji ima najozbiljniju moguću konkurenciju na tržištu. Ako vam kažemo da se takmiči sa S klasom i sa A8, jasno vam je koliko su Japanci morali da se potrude prilikom razvoja ovog modela. I red je bio. Prošlo je dvanaest godina od kako je prethodnik počeo tržišni život. Izgleda kao kupe sa četvoro vrata i vrlo je izdašnog kabinskog prostora. Toyota obećava da će njihova premijum uzdanica biti veoma živahna i izbalansirana, zahvaljujući i činjenici da deli genetiku sa bratskim sportskim modelom LC. Standardan je ekran info-zabavnog sistema od 12,3 inča, dok je prikaz bitnih podataka na vetrobranskom staklu opcija. Paleta motora obuhvata benzinsku V6 jedinicu zapremine 3,5 litra i 415 ks, kao i hibridnu verziju LS 500h sa istim agregatom, ali ovaj put sa 295 ks (zbog rada motora u Atkinsonovom ciklusu)  u tandemu sa elektromotorom. Očekivana ulazna cena je oko 85.000 evra, odnosno u ravni sa konkurencijom. Šteta je velika što ga nema na tržištu Srbije.

Lexus NX (početak 2018.)

Lexus NX je na tržištu od 2015. godine. U doba ekspresne zamene postojećih modela u ponudi, više ni ne čude planovi proizvođača o inoviranju ponude na tri godine. Unapređenja se odnose na sistem oslanjanja, stilske izmene, kao i novi info-zabavni sistem. Izmene na sistemu oslanjanja ne čude, najviše zamerki sa tržišta, stizalo je upravo na ovu adresu.

Mitsubishi

Mitsubishi Pajero Sport (početak 2018.)

Kod nas, ne toliko zastupljeni Mitsubishi, na tržište lansira novi veliki SUV, sa sposobnošću prevoza do sedam putnika. Sa mačo stilom, baziran na pikap modelu L200, biće pogonjen dizel jedinicom od 2,4 litra zapremine i 180 ks, dok će prenos snage obavljati osmostepena automatska transmisija, na sve točkove. Početna cena će biti nešto ispod 30.000 evra.

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz X klasa (krajem 2017.)

Kao i brojne druge, i ovu atraktivnu svetsku premijeru, mogli ste da pratite na Auto Republici . Narednih meseci, bićemo u prilici da se i uživo upoznamo sa prvim Mercedesovim pikap modelom. Baziran je na platformi Nissan Navare. Da se ne bismo ponavljali, reći ćemo samo da je najavljena početna cena niža od 30.000 evra, a sve što vas zanima o ovom modelu možete da pročitate ovde, a ako više volite video materijale, onda je ovo prilog za vas (https://autorepublika.com/2017/07/19/mercedes-x-klasa-video-galerija/).

Mercedes-Benz E klasa Cabriolet (samo što nije)

Kabriolet verzija jednog od, ako ne i najlepšeg sedana premijum E segmenta, svaki čas treba da dođe u naše prodajne salone. Početna cena oko 45.000 evra. Domaći zadatak zvani E klasa kabrio, odradili smo još ranog proleća. Više o njemu, saznajte ovde.

Mercedes-AMG GT sa četvoro vrata (2018.)

Čim vidimo AMG u nazivu nekog Mercedesovog modela, voda refleksno polazi na usta. Rival Porsche Panamere bi trebalo da ima oko 800 ks. I slovima: osamsto konjskih snaga! Snažniji čak i od sportskog AMG GT R. Za sada imamo uvid samo u konceptnu verziju, ali i takav pogled daje dosta vernu indikaciju u pogledu izgleda modela za tržište. Počiva na dobrano prerađenoj i unapređenoj platformi E klase, s tim što će biti, duži, širi i niži od modela čiju platformu koristi. Na početku tržišnog života, ovaj GT će pogoniti V8 biturbo benzinski agregat zapremine 4,0 litra, a pogon će biti prenošen na podlogu preko sva četiri točka. Novi GT će biti skuplji od Panamere, sasvim izvesno. Verovatna početna cena je preko 150.000 evra. I ovaj model je bio predmet našeg detaljnog interesovanja.

Mercedes-Benz A klasa (sredina 2018.)

Mercedes A klase, u novoj generaciji, opet raste. Biće veći, oštrijih ivica i više sportskog dizajna, kako bi se što uspešnije nosio sa arhirivalom iz BMW-a. I unutrašnjost automobila će biti komfornija i plemenitija. Najviše pozicionirani modeli će imati instaliran displej od 12,3 inča, koji je svojstven za najviše segmente iz ponude. Za pogon će biti zaduženi detaljno revidirani poznati benzinski i dizel agregati, uz veliki stepen verovatnoće, da će u nekoj kasnijoj životnoj fazi ovog modela, dobiti pojačanje u vidu hibridnog pogona. Inovativni vid predstavljanja maskiranog modela A klase, predstavio nam je niko drugi do prvi čovek kompanije Diter Ceče .

Smart Electric Drive (samo što nije)

Još od 2007. godine, Daimler u ponudi ima elektropokretani Smart. Ali, ovo će biti prvi put da se sretnemo sa verzijom Smarta koja je u stanju da preveze četiri putnika, a ima potpuno elektrifikovan pogon. Pored njega, u ponudi će biti i model Four Two kabrio. Svaki od navedenih modela, imaće elektromotor snage 80 ks, i baterije koje će omogućiti domet od oko 160 kilometara sa jednim punjenjem. Najveća prednost ovih mališana se odnosi na ekstremno kratko vreme zahtevano za punjenje baterije do punog kapaciteta: samo 2,5 sata, i to na kućnom priključku. Veoma praktično!

AutoRepublika tim

(765)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments