1. Home
  2. Vesti
  3. Mercedes se odriče SUS motora kod sportskih automobila
Mercedes se odriče SUS motora kod sportskih automobila
0

Mercedes se odriče SUS motora kod sportskih automobila

256
0
Podelite sa prijateljima:

Daimler AG polako, dozirano servira informacije o tome kako će u budućnosti izgledati gama sportskih automobila s oznakama Mercedes-Benza. Najave idu u smeru evolucije plemenitih četvorotočkaša s trokrakom zvezdom na haubi, ka električnom pogonu.

Izvršni direktor Daimlera Ola Kelenijus je ranije ovog meseca nagovestio da Mercedes planira da izazove rivala iz istog grada, to jest Porsche, i to uvođenjem performantnih modela koji se oslanjaju na plug-in hibridnu tehnologiju. U intervjuu koji je dao nemačkom poslovnom magazinu koji redovno pratimo, pa i preporučujemo, Manager Magazinu, rekao je da je veoma verovatno da će Mercedes u svoju gamu sportskih automobila, tokom narednih godina uvesti BEV platformu.

“Naš proizvodni portfolio je veoma sveobuhvatan i uključuje i primamljive sportske automobile, a upravo to je i segment koji ćemo u potpunosti elektrifikovati,“ izjavio je juče za Blooomberg televiziju. “Zato – ostanite s nama,“ poručio je on kao prava medijska (a ne trokraka) zvezda.

Američka kompanija Tesla Inc. je, čini se u najvećoj meri doprinela popularizaciji električnih automobila koji su po pitanju performansi u stanju da se nose, pa čak i da nadmašuju performantne sportske automobile. Pritom je i Porsche krajem prošle godine započeo s promocijom svog spektakularnog električnog automobila, modela Taycan.

Mercedes je prinuđen da elektrifikuje gamu sportskih automobila kako bi ostao privlačan kupcima, ali i kako bi ispunio sve rigidnije emisione regulative. Tokom sledeće godine ćemo videti i limuzinsku perjanicu marke, S Klasu u čisto električnom izvođenju, a novajlija će poneti indeks EQS.

Valjda ćemo jednom dočekati da vidimo i dugo najavljivani i odlagani Mercedes-AMG One, plug-in hibridni superautomobil na kom se inženjeri još uvek trude da ukrote, i uličnoj upotrebi prilagode hiljadu konjskih snaga kojim raspolaže pogonski sklop koji pored tog automobila, služi i u Formuli 1.

AutoRepublika

(256)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments