1. Home
  2. Vesti
  3. Renault više nije gubitaš
Renault više nije gubitaš
7

Renault više nije gubitaš

424
7
Podelite sa prijateljima:

Renault grupa ostvarila je profit u prvoj polovini tekuće godine. 

Tokom prethodne krizne godine, ova francuska kompanija ubeležila je frapantan manjak, pa su godinu završili sa „minusom“ od čak osam milijardi evra! Naspram prvog polugođa 2020. godine, Renault je upisao rast prodaje automobila od 18,7%, dok su prihodi skočili za 26,8% na 23,4 milijarde evra.

Ipak, sa 1,42 miliona isporučenih vozila, Losange je i dalje daleko od rezultata iz 2019. godine i vremena pre korone. Šta više, komparacija sa tim periodom ukazuje na pad prodaje od 24,2% i prihode manje za 16,7%.

No, i ovakvi rezultati su bolji nego što se očekivalo, sve zahvaljujući pragmatičnom i očito sposobnom Luki de Meu, koji je preuzeo kormilo Renaulta u vrlo turbulentno doba. De Meo je doneo novu strategiju, gde više nema fokusa na što većem broju prodatih automobila, umesto toga akcenat je na velikoj zaradi na svakom isporučenoj jedinici.

Francuzi su još prošle godine najavili da žele da uštede 2 milijarde evra na godišnjem nivou do 2022. godine, ali su već sada stigli na nivo ušteda od 1,8 milijardi evra. Tokom prvog polugođa 2021. Renault grupa je uspela da indeksira profit od 365 miliona evra.

„Ovo je sve samo početak našeg oporavka. Trebalo bi da ubrzamo dolazak novih automobila koje spremamo za tržište“, zaključio je Luka de Meo.

Renault grupa očekuje sličan profit i u drugoj polovini ove godine, za definitivni povratak profitabilnosti.

AutoRepublika 

(424)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

7 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
Branko

Uff, za 8 milijardi gubitka bi se i pokojni Bandić morao potruditi…😁 i vidi čuda, nakon silnih ulivenih milijardi su napokon pozitivni…😂😂😂

BB

A Bandić nakon silnog ulivanja uzemljen…

moron

Nemoj tako .. Poštuj dobre običaje, pa i „O pokojniku sve najlepše“

Branko

Pa šta sam loše rekao? 😁

Renault Terminator

Sve je to očekivano i bilo je veoma lako za predvideti da će Renault veoma brzo i lako vratiti na vrh kada je prodaja u pitanju.

Iznogud

Nisam pička, al ću pitati…kad su nedavno pušili, otišli su kod djeda Mraza tj države i uzeli pare. Sad su u plusu,sva love ode dioničarima, dugovi radnicima…ali zašto sada država ne traži pare, hajmo vraćati to što ste uzeli…al ništa od toga…

Renault Terminator

Renault je državna firma.