1. Home
  2. Vesti
  3. Osvežena Opel Insignia dobila nove motore
Osvežena Opel Insignia dobila nove motore
5

Osvežena Opel Insignia dobila nove motore

828
5
Podelite sa prijateljima:

Insignia, koja i dalje nosi američke gene, ažurirana je za evropsko tržište i tom prilikom dobila je nove agregate. 

Prvi dodatak paleti motora jeste dvolitarski turbo benzinac sa četiri redno postavljena cilindra. Ova pogonska jedinica razvija 170 ks i 350 Nm, i u ponudi je i kod liftbek i karavanaskog izdanja navedenog modela. Pomenuti benzinac uparen je sa devetostepenim automatskim menjačem i pruža poprilično dobre performanse. Ubrzanje do „stotke“ obavlja se za 8,7 s, dok maksimalna brzina iznosi 228 km/h.

Drugi novitet je četvorocilindarski dvolitarski turbo dizel motor uparen sa osmostepenom automatskom transmisijom koja snagu šalje na sve točkove. Ovaj agregat isporučuje 174 ks i 380 Nm, što prevedeno u performanse omogućava Insigniji da juriš do 100 km/h obavi za 8,9 s, dok je maksimalna brzina ograničena na 223 km/h. Opel u svom saopštenju za javnost ističe kako je pomenuti dizelaš posebno štedljiv, te navodi potrošnju od 5,1 l na pređenih 100 km. No, ovde je reč o optimističnom NEDC ciklusu, ne o modernijem WLTP protokolu.

Nemačka marka je obelodanila i početne cene za osveženu Insigniju sa ovim pogonskim jedinicama na matičnom tržištu. Za Insigniju sa novim dvolitarskim benzincem potrebno je izdvojiti 38.919 evra, dok je za dizel varijanti neophodno platiti nešto više – 41.531 evro.

Šefa Opela za nemačko tržište, Andreas Marks, kazao je da je taj brend ponosan na Insigniju – svoj krunski dragulj. „Sa dva nova motora u ponudi, svaki kupac može odabrati idealnu Insigniju za svoje potrebe“, naveo je Marks.

AutoRepublika 

(828)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

5 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
moron

Ovaj 2,0 benzinac je 170, a ne 200 ks?
Totalno je ekološki „ubiven“, što se jasno vidi po perfomansama.

Branko

To je EURO 6D Final, dakle ima EGR. Ne čudi smanjena snaga.

D_C

Dok je nekada 2.0 bio okosnica u ovom segmentu, danas se radujemo kada vidimo da ga jos uvek ima.

Milan 2

A sto ste osakatili odlicni 1.6 dizel od 136 konja koji je bio odlican odnos kubikaza-snaga to nema veze.
Taj motor je bio konkurentan i mnogim konkurentskim 2.0 dizelima snage do 150 konja.
Sad ste ponudili osakaceni 1.5 sa 3 cilindra, fuj.

moron

Pogledam juče dilerske oglase za novu Insigniju.
Ogromna većina je sa 1,5 dizelom sa 3 cilindra sa 122 ks …