1. Home
  2. Vesti
  3. GMC za deset minuta rasprodao prvi kontigent Hummera
GMC za deset minuta rasprodao prvi kontigent Hummera
0

GMC za deset minuta rasprodao prvi kontigent Hummera

326
0
Podelite sa prijateljima:

Prošla su samo dva-tri dana od kada je General Motors predstavio moderno izdanje modela Hummer, a američki mediji ne prestaju da pričaju o njemu. Iako je zadržao svoje glomazne dimenzije i prepoznatljiv agresivni stil, novi Hummer zapravo pokreće električni motor i samim tim je u centru pažnje. O njemu smo detaljno pisali u zvaničnom predstavljanju, koje možete da pročitate ovde.

Ako se po jutru dan poznaje, Hummer će imati veoma uspešnu karijeru ispred sebe. Naime, GMC kaže da je bilo potrebno svega deset minuta, od trenutka kada je započeo da prima narudžbe, pa do momenta kada je rasprodao kompletan prvi kontigent novog pikap kamioneta.

Ovu vest je potvrdio prvi čovek divizije Buick-GMC Dankan Aldred, ali nije želeo da nam otkrije konkretnu brojku. On dodaje da je svaki potencijalni vlasnik morao da uplati sumu od 100 američkih dolara, a ostatak novca će uplatiti onog momenta kada preuzme vozilo. Neki mediji takođe prenose vest da je GMC otvorio listu čekanja i da ona svakim danom postaje sve duža.

Kada je Hummer debitovao u utorak, računajući vremensku zonu lokacije na kojoj je premijera organizovana, rečeno nam je da će prva zaliha vozila nositi ime Edition 1 i da će novitet biti „napucan opremom“. Takvi primerci će biti dostupni samo u beloj boji i sa tri električna motora (po jedan na svakom točku pozadi i jedan napred) koji razvijaju čak 1.000 konjskih snaga. To je dovoljno za ubrzanje iz mirovanja do 100 km/h za svega tri sekunde, a sa jednim punjenjem baterije Hummer je u stanju da pređe 560 kilometara.

Podatak koji je još impresivniji je onaj da će se baterije moći puniti preko brzih punjača s naponom od 800 volti, pa će za samo desetak minuta biti dovoljno za dodatnih 160 kilometara vožnje.

Edition 1 one stiže i sa 18-inčnim felnama, 35-inčnim Goodyear Wrangler pneumaticima (ukupna širina točka), vazdušnim ogibljenjem, krovom koji se skida i sa još mnogo toga, pa će za takvo zadovoljstvo vlasnici morati da izdvoje čak 112.595 dolara.

Ali, oni koji su voljni da sačekaju nekoliko dodatnih godina, moći će da naruče Hummer i u jeftinijim paketima opreme, od čega će cena najpristupačnijeg iznositi 79.995 najmanjih zelenih novčanica.

U svakom slučaju, prvi primerci će biti isporučeni vlasnicima krajem naredne godine.

AutoRepublika

(326)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments