1. Home
  2. Sport
  3. I Niko Rozberg će imati svoj tim u Extreme E šampionatu
I Niko Rozberg će imati svoj tim u Extreme E šampionatu
0

I Niko Rozberg će imati svoj tim u Extreme E šampionatu

140
0
Podelite sa prijateljima:

Nekadašnji šampion u Formuli 1, Nemac Niko Rozberg, potvrdio je da će imati svoj tim u novoj seriji u kojoj će se takmičiti električni automobili. 

Dakle, Rozberg kreće stopama velikog rivala Luisa Hamiltona koji je nedavno takođe objavio da će se njegov tim takmičiti u pomenutom šampionatu. Nikova ekipa nosiće zvaničan naziv Rosberg Xtreme Racing (RXR).

„Otkako sam se povukao iz Formule 1, posvetio sam svoju karijeru promovisanju održive tehnologije. Veoma sam zadovoljan što mogu da spojim moju strast ka auto-moto sportu i održivu tehnologiju. Ova serija voziće se u delovima sveta koji su posebno pogođeni klimatskim promenama“, naveo je bivši svetski prvak Formule 1 iz 2016. godine.

Podsetimo, šampionat Extreme E osnovao je Alehandro Agag, čovek koji je stvorio i Formulu E. U ovoj seriji svi timovi koriste isti automobil po nazivu Odissey 21. U pitanju je terenac koji proizvodi Spark Racing Technology, i u stanju je da ubrza do 100 km/h za 4,5 s.

Učešće u navedenom šampionatu već je potvrdilo više timova iz celog sveta, s tim da su veliko interesovanje pokazali i vozači. Tako već znamo da će se ovde takmičiti šestostruki šampion Svetskog reli šampionata Sebastijan Ožije, zatim šampion Dakar relija iz 2017. godine Sem Sanderlend i trostruki šampion trke 24 sata LeMana Andre Loterer.

AutoRepublika

(140)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments