1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Daimler otpušta mnoge ali ostaje veran Formuli 1
Daimler otpušta mnoge ali ostaje veran Formuli 1

Daimler otpušta mnoge ali ostaje veran Formuli 1

194
0
Podelite sa prijateljima:

Čuveni nemački proizvođač luksuznih automobila, kompanija Daimler trenutno radi na razvoju plana čija primena bi omogućila da štetne emisije nastale takmičenjem u auto-moto sportu budu ugljenično neutralne, što veruje da može postići upotrebom sintetitčkih goriva. Pored toga, cilj je i sniziti troškove učešća na trkama.

Dakle, vlasnik marke Mercedes-Benz, švapski Daimler ostaje posvećen Formuli 1, ali isto tako teži redukovanju troškova vezanih za učešće u navedenoj seriji, kao što i stremi tome da umanji štetan ekološki uticaj koji uzrokuje odluka iz prvog dela ove rečenice, rekao je juče prvi čovek koncerna, Ola Kelenijus.

„Toliko malo je razloga koji bi išli u prilog odluci da istupimo iz Formule 1, otprilike onoliko koliko ih ima i Bajern iz Minhena da prestane s učešćem u fudbalsom takmičenju,“ rekao je Skandinavac u juče upriličenoj virtuelnoj diskusiji s novinarima.

„Neto finansijski uticaj sportskih takmičenja na naše bilanse bi bio prepolovljen u naredne tri godine. Rezanju troškova u Formuli 1 bismo pristupili još energičnije nego u ostalim segmentima poslovanja koji uzrokuju troškove,“ reče juče Kelenijus.

Nezavisno od priče o Formuli 1, Kelenijus je ponovio da se Daimler trenutno nalazi van bezbedne zone u smislu ispunjenja emisionih zahteva, ali da vidi svetlo na kraju tunela, odnosno da je cilj na dohvat ruke. Ukoliko to postigne, vlasnik Mercedesa će izbeći bolne penale koje je nametnula Evropska unija, počev od 1. januara koji nam je sve bliskiji.

Mercedes-Benz je ubrzao prodaju električnih i hibridnih automobila u trećem tromesečju, i fanatično gura tu politiku i u poslednjem kvartalu, dodao je prvi čovek kompanije za kraj.

AutoRepublika

(194)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments