1. Home
  2. Sport
  3. F1
  4. Otac Luisa Hamiltona prodaje deo svoje kolekcije
Otac Luisa Hamiltona prodaje deo svoje kolekcije
1

Otac Luisa Hamiltona prodaje deo svoje kolekcije

392
1
Podelite sa prijateljima:

Luis Hamilton je na putu da postane najveći vozač Formule 1 u istoriji. Osvojio je šest šampionskih titula i pobedio na 85 trka, a na pragu je da u obe kategorije prestigne svog idola, legendarnog Nemca Mihaela Šumahera. Hamilton je takođe poznat kao veliki kolekcionar klasičnih i modernih automobila, a nije retkost da potroši novac i na automobile protiv kojih se bori na najbržim svetskim stazama. To se pre svega odnosi na LaFerrari, za koga je vozač Mercedesa izdvojio 2,2 miliona američkih dolara pre pet godina.

Ako ste se ikada pitali pitali kako je Luis postao toliki ljubitelj automobila, ne moramo da gledamo dalje od njegovog oca Entonija. Čini nam se da je stariji Hamilton imao drugačiji ukus od svog sina, a deo kolekcije od 18 četverotočkaša će se uskoro pojaviti na aukciji na čuvenoj stazi Silverstone.

Kao ponosni Britanac, Entoni je najviše voleo domaće proizvode, a na listi dominira Triumph sa čak šest primeraka. Najviše pažnje privlači veoma retki Triumph Italia, a proizvedeno je samo 330 jedinica između 1959. i 1962. godine. Pored ovog brenda, u kolekciji su i ostali poznati proizvodi sa Ostrva, kao što su MGA Twin Cam, dva tjunerska Swallow Dorettisa, nekoliko Minija i poželjni Wolesley Hornet iz 1932. godine.

Entoni je očigledno voleo i modernije automobile, a izdvaja se američki velikan Ford GT iz 2006. godine. Tu je i Mercedes SLR McLaren iz iste godine koji je dobio na poklon on sina kada je potpisao za tadašnji McLaren Mercedes. Entoni je jedno vreme bio Luisov menadžer pa ovakvi skupoceni pokloni sigurno ne iznenađuju. SLR McLaren je do sada prevalio manje od 20.000 kilometara, a njegova vrednost se procenjuje na 250.000 američkih dolara.

Za ljubitelje američke klasike stiže Chevrolet Corvette iz 1957. godine, a Entoni kaže da je restauracija ovog specifičnog primerka bila među najskupljim u istoriji sportiste. Iako se ne spominje neka konkretna cifra, revitalizacija vozila je navodno urađena 1996. godine u američkoj saveznoj državi Ajdaho, a trenutna vrednost automobila se procenjuje na oko 113.000 zelenih novčanica.

 

Pogledajte kompletnu listu vozila koje će Entoni Hamilton uskoro prodati, uz prethodno navođenje godine proizvodnje konkretnog primerka:

1932. Wolesley Hornet March-bodied Special
1960. Triumph Italia 2000 GT
1954. Swallow Doretti Roadster
1965. Morris Mini Traveller De Luxe
1955. Swallow Doretti Roadster
1968. Morris Mini Cooper S
1957. Chevrolet Corvette C1
1968. Triumph TR5
1957. Triumph TR3/A
1971. Radford Mini Cooper S
1958. Austin Healey 100-6 (BN4)
1977. Triumph Stag Mk III M/OD
1960. MGA Twin Cam
1980. Triumph TR8
1960. Triumph TR3A
2006. Ford GT
1960. Alvis TD21
2006. Mercedes-Benz SLR McLaren Coupe

AutoRepublika

(392)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

1 Komentar
Inline Feedbacks
View all comments
Yankee

Triumph Stag. 🙂 Buick V8. 🙂