1. Home
  2. Vesti
  3. BMW u završnoj fazi razvoja modela X8
BMW u završnoj fazi razvoja modela X8
0

BMW u završnoj fazi razvoja modela X8

387
0
Podelite sa prijateljima:

Bavarci uveliko pripremaju novu SUV perjanicu. 

Novi BMW X8 trebalo bi da vidimo tokom sledeće godine, najverovatnije pri kraju. Prve glasine o ovom modelu pojavile su se 2017. godine, nakon što je na Salonu automobila u Frankfurtu predstavljen konceptulani X7 iPerformance. Mada nemačka marka još uvek nije zvanično potvrdila naziv novog modela, logično je da to bude X8.

Ono što je poznato do sada to je da će ovaj SUV imati i svoju performantnu varijantu, izdanak M odeljenja. X8 M stići će na tržište nešto kasnije u odnosu na standardni model, pa ćemo performantni SUV videti 2022. godine.

Iako se inicijalno verovalo da će X8 M preuzeti kupeoliki izgled kakav je ne tako davno ustanovio X6, britanski Autocar sada tvrdi drugačije, odnosno da će ovaj model koristiti tradicionalni „kockasti“ dizajn. Ipak, postojaće padajuća linija krova, ali bi ona trebalo da bude veoma umerena, sve u cilju što većeg prostora unutar vozila.

Nove informacije kažu da će X8 koristiti unapređenu CLAR platformu, te da će imati tri reda sedišta. Još uvek nije jasno da li će biti dovoljno za smeštaj sedam ili šest putnika, mada imajući u vidu luksuzne ambicije ovog modela, pre bi se reklo da će se unutra smestiti šestoro ljudi, kako bi imali više prostora.

Što se tiče palete motora, očekuju se redni šestaci, kako benzinci tako i dizelaši, i svi bi trebalo da budu potpomognuti sistemom blagog hibrida. Krunu ponude činiće naravno X8 M koji će prema poslednjim glasinama koristiti hibridni pogonski sklop koji će kombinovati 4,4-litarski turbo V8 agregat i elektromotor. Šta više, govori se da će elektromotor raspolagati sa više od 200 ks!

Mada je bilo infomracija da će X8 M možda koristiti mamutski V12 agregat, izgleda da od toga nema ništa. Pre svega, teško je da bi ova pogonska jedinica mogla da ispuni sve strože emisione norme, stoga nije realno očekivati pomenuti motor u nadolazećem X8.

AutoRepublika 

(387)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments