1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Seatov teatar apsurda: Novi Leon skuplji od Tarraca
Seatov teatar apsurda: Novi Leon skuplji od Tarraca

Seatov teatar apsurda: Novi Leon skuplji od Tarraca

3.91K
56
Podelite sa prijateljima:

moron obigrava salone

Tokom prethodnih mesec – dva smo imali prilike da čitamo razne vesti o novom Leonu, uz prikladne naslove, tipa „Novi Seat Leon stigao u Srbiju“, „Seat Leon je najprodavaniji automobil u Španiji“ i/ili „AutoBest izabrao finaliste izbora Best Buy Car of Europe 2021„, a što je bio povod da malo zavirimo na sajt uvoznika, ali i u njegov izložbeno-prodajni salon, da vidimo šta se, i po kojoj se ceni nudi kada je u pitanju novi Seat Leon.

Odmah da kažemo da je Leon u Srbiji dostupan u verzijama s četiri osnovna paketa opreme. Proizvođač ih je nazvao: Reference, Style, Xcellence i FR, pri čemu smo krenuli od uvodnog do najprestižnijeg.

Seat Leon TSI 150

Leon je dostupan sa sledećim pogonskim sklopovima, ukombinovano s raspoloživim paketima opreme:

1,0 TSI 90 5MT (Reference),

1,0 TSI 110 6MT ( Style),

1,5 TSI 150 6MT (Style, Xcellence i FR),

1,5 TSI 150 DSG7 ( Xcellence),

1,4 Plug-In hibrid DSG6 (Xcellence),

2,0 TDI 115 6MT ( Reference, Style ) i

2,0 TDI 150 DSG7 ( Xcellence i FR).

Cene se kreću u rasponu od 18.205 za varijantu s oznakom 1,0 TSI 90 5MT Reference (koji trenutno ima akcijsku cenu od 15.990) do 29.324 za TDI 150 DSG7 Xcellence ili FR, odnosno, do 34.763 za hibrid u paketu Xcellence.

Ako se pogleda sadržaj opreme pojedinih paketa, može da se primeti da u drugom paketu opreme (na primer Style TSI 150 6MT za 22.389 evra) kupca očekuje manuelna klima, kao i da bez eventualne doplate opcionala, kupac ne treba da sanja ni o parking senzorima ili recimo o centralnom naslonu za ruke napred.

Za automatsku klimu i pomenute sitnice je ipak potrebno doplatiti opcionu opremu, ili pak preći na paket iznad (Xcellence), u kome Leon s motorom 1,5 TSI 150 6MT drži cenu od 24.494 evra.

Dakako, čak i u višim paketima treba doplatiti i za većinu savremenih sistema aktivne bezbednosti.

Tako to izgleda u cenovnicima.

Skoro 25 hiljada evra za model iz C segmenta i bez naslona za ruke na prednjim sedištima…

U salonu je bilo moguće videti dva izložena Leona, oba s indeksom TSI 150, jedan u drugom po redu paketu opreme, sa manuelnim menjačem, koji je sa par opcija dostigao cenu od 24.808 evra, a drugi primerak je bio u trećem nivou opreme (jedan niže od vrhunske varijante), sa automatskim menjačem, i cenom od 30.098 u „našim parama“.

Malo, puno ili previše za novog Leona, svako je slobodan sam da ceni, ali… Prvo se treba podsetiti da smo 2017. godine testirali Seat Leon 1.2 TSI s četiri cilindra i 110 konjskih snaga za oko 14.000 evra, a potom valja primetiti da su u salonu bili izloženi i Seat Teraco Style 2,0 TDI 150 4WD DSG sa cenom 29.990 ( a Xcellence 32.990), kao i Ateca 2,0 Xcellence TDI 190 4WD DSG za 30.490. Čak i ako posetimo komšijski salon Delte Motors, možemo naći BMW Serije 1 s cenama „Bar – Bari“ („barabar“, to jest u ravni) s naknadom za novi Seat Leon.

Neko bi još pomislio da su SUV, pa i premijum vozila daleko povoljnija kupovina.

Tek, očito je da svi proizvodjači jako guraju ka gore cene novih modela.

AutoRepublika

(3906)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

56 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments
J4ZZ3R

MRN mistery shopper na biciklu deminira mine iz cenovnika 🙂

Druze vozi trotoarom molim te

D_C

Sasvim slucajno sam i sam juce bio u Seatovom salonu. O cenama necu mnogo jer su trzista potpuno razlicita pa je direktno poredjenje tesko. Sedao sam u upravo obnovljenu Atecu, Leon karavan u FR paketu opreme i Tarraco. Jedan zajednicki utisak o sva tri vozila je izuzetna ponuda prostora, naravno imajuci u vidu klasu i dimenzije svakog. U Ateci sam sasvim solidno sedeo iza prednjeg sedista postavljenog za sebe (180cm), sto nisam ocekivao. Gepek nije velik ali imajuci dimenzije vozila – pristojan. Ne bih mogao da je kupim jer bi me nedostatak kvaliteta plastike u enterijeru nervirao. Leon karavan me… Pročitaj više »

moron

Čudnim sticajem okolnosti ti si mi podsvesno bio okidač da pedale bajsa danas usmerim ka salonu Seata ☺
Lep je meni novi Leon, bez dileme, ali takodje nemam dileme šta bih danas odabrao da sam sa 30k ušao u salon sa obavezom da izaberem nešto. A ma kako Leon bio nov, taj bih novac bez imalo žala dao za onu Atecu TDI 190 4WD DSG, a ne za Leon TSI 150 DSG, pa makar mi ekolozi zabranili da sa rom Atecom udjem u bilo koji grad …

D_C

😀
Nateraces me da je prvom prilikom proverim ponovo, pogotovo sto mi je takva Ateca u Xperience ili FR paketu opreme, u nekoj ‘fluoroscentnoj’ boji vrlo privlacna.

moron

A i ja sve mislim, kada bih imao prilike da uživo vidim Leona karavana (i to u nekoj lepoj opremi), možda bih mogao i da mu oprostim ovu sumanutu cenu na samom početku njegovog tržišnog života.
Siguran sam da će vremenom i na Leona da bude popusta u Srbiji, ali, daleko manjih nego kod već malo vremešne SUV braće.

moron

Pod kolikim su pristikom kupci u CH da predju na (nazovimo ih) „čistija vozila“ (ona sa nižim deklaracijama izduvnih gasova) i kakvu mogućnost uopšte kupci imaju pri izboru novih vozila ?
Ima li kod vas „poreskog terorizma“ kao u FR sa penalizacijom svega što emituje iole veće količine?

D_C

Kod svajcaraca je sve nesto specijalno. Posto je ovo veoma decentralizovana zemlja, godisnji porez na auto, registracija ili kako vec hoces to da nazoves se obracunava razlicito od kantona do kantona. U mom kantonu se racuna tako sto se dozvoljena ukupna masa vozila izrazena u kg mnozi sa 0.279844CHF, pa za moj auto taj broj izadje na nesto ispod 700CHF. Za neki manji porodicni karavan ta cifra moze da padne na recimo 550CHF, jako tesko ispod a za veliki SUV moze da izadje na 800, opet tesko da moze vise. Nakon toga nastupaju povlastice/kazne koje su iste za celu Svajcarsku:… Pročitaj više »

moron

Kada si u onoj matrici napisao „Na gornji broj se svake godine dodaje“, mislio si zapravo „Na gornji broj za svaku godinu starosti se dodaje“ ( pri svakoj godišnjoj registraciji ) ili baš kako si napisao?

Ako može jedan primer obračuna, npr, za tvoje vozilo, samo za ovaj varijablni „starosni“ dodatak (na onaj deo naknade preko mase vozila).

D_C

Ahhh, napisao sam jos jedan veci komentar a nisam ga poslao 🙁 Hajde ponovo: Moj auto je prazan nesto preko 1800kg a ukupna dozvoljena masa je recimo 2400kg – da ne idem sada po saobracajnu u kojoj se nalaze ovi podaci. 2400 se mnozi sa 0.279844 za nekih 670CHF. Posto je prva registracija 2014. a auto emituje cini mi se 156g CO2 po km, na 670 CHF se doda 75 za ukupno 745CHF – to je trosak moje godisnje registracije. Dobra stvar u CH je sto je ova cifra bila ista u 2017. kao ove godine i sto ce ona… Pročitaj više »

moron

Ali, ako je takva matematika, onda je za dva vozila iste mase, koja oba emituju po 150 gr CO2 po NEDC, jeftinija registracija za ono iz 2014, nego za ono iz 2020. godište?
Ovaj prvi dodaje 75 CHF („na masu“, tj. cenu registarcije „iz mase“ vozila), a ovaj drugi 150 CHF godišnje?

D_C

Upravo tako. Da je moj auto 2018/2019/2020 godiste, bilo bi 670+150 umesto 670+75. Za 2021 ce stvari biti jos strozije jer se prelazi sa NEDC na WLTP normu. Pa ce auto koji je 2019. godiste i po NEDC emitovao 150g CO2, u 2021. po WLTP ce emitovati 190 ili 200g. Pa ce umesto 670+150, ako se taj isti auto kupi 2021. biti 670+300. Za prethodni auto, stariji od 2014. nisam placao taj premijum. Fazon je da se pri kupovini novih vozila forsira kupovina manjih zagadjivaca a ne da se retrospektivno kaznjavaju vec postojeci automobili, sto bi trebalo da ima logike… Pročitaj više »

moron

Opet, zar nisu tako vlasnici starijih vozila malo „pogodovani“?
Kako da ih „stimulišeš“ da predju na neka vozila koja manje zagadjuju, ako može da se desi da po jednom gramu emisije CO2 manje plaća vlasnik starijeg vozila (koje je moguće i niža emisiona klasa, pa emituje više i ostalih štetnih sastojaka, npr. azotnih oksioda), nego što za taj isti gram plaća vlasnik novijeg vozila?
Ima li tu ekološke logike?

D_C

Mislim moron da su se svajcarci, posto oni imaju tendenciju da rade stvari na svoju ruku, odlucili da ne pokusavaju da ‘pritiskaju’ vlasnike postojecih automobila da naprave zamenu vec samo da kod onih koji se odlucuju na kupovinu novog vozila ‘forsiraju’ kupovinu manjeg zagadjivaca. Znaci, oni su rekli:’ necemo porediti auto iz 2001 sa autom iz 2011 sa autom iz 2021 ali hocemo uporediti sve one iz 2021 i izvrsiti jedan vid finansijskog pritiska na sve vece zagadjivace koji tek treba da se pojave 2021. Ali jasno, to nije isto sto rade neke druge zemlje. Kao sto sam u gornjem… Pročitaj više »

moron

Po kojoj emisiji CO2 ( po WLTP ili NEDC) će se za „stara vozila“ posle 01.01.2021. u CH iskazivati „osnovica“ za cenu registracije?
Za sada je za sve po NEDC, ako sam dobro razumeo.

D_C

Koja norma se gleda zavisi od ‘das Jahr der 1. Inverkehrsetzung (unabhängig vom Ort der 1. Inverkehrssetzung)’ odn od godine prvog stavljanja u promet (bez obzira na mesto prvog stavljanja u promet). Ako je godina prvog stavljanja u promet sve do i racunajuci 2020. onda se koristi NEDC, ako je datum prvog stavljanja u promet od 1.1. 2021 na dalje onda se racuna po WLTP. Zbog one stavke ‘unabhängig vom Ort der 1. Inverkehrssetzung’ odn ‘bez obzira na mesto prvog stavljanja u promet’ – ako ti primera radi meni prodas tvog CRVa sledece godine, ja ga uvezem u CH, za… Pročitaj više »

moron

Ako dobro razumem, ako neko u tvom kantonu u CH kupi CRVa (kao moj ) krajem decembra 2020, plaćaće „zauvek“ registraciju na (NEDC) emisiju od 151 gr CO2, ali, ako ga kupi samo par dana kasnije, početkom januara 2021, plaćaće registraciju za (WLTP) emisiju od 178 gr CO2.
Isto vozilo, iste emisije, a vlasnici će „zauvek“ imati različit emisioni i poreski tretman jer su kola kupili u pet dana razlike?
Meni to, iskreno, nema ekološke logike.

D_C

Tacno tako. Ali to je 150CHF razlike godisnje, jedan porodicni odlazak u bioskop. Ja ne bih moju kupovinu auta bazirao na tom faktoru ali ako bih vec kupovao u tom periodu, onda bih gledao da bude registrovan u decembru a ne januaru. Ako pravis prekid i prelazak sa jedne naplate na drugu, uvek ces imati taj period u kome je neko gubitnik a neko dobitnik. Isto je na prelazu sa godista iz 2013 na 2014 i kasnije iz 2017 na 2018. Takodje ako gledas samo 2020. ako tvoj auto emituje 159g upadas u grupu +150 a ako tvoj auto emituje… Pročitaj više »

D_C

Jos nesto, 300-400m od moje kuce i vec si u susednom kantonu – skroz druga pravila. 10km na jednu stranu, treci kanton, treca pravila. Nepunih 20km na suprotnu stranu, cetvrti kanton i cetvrta pravila. Tako da ako 4 osobe koje zive u 4 razlicita kantona istovremeno kupe po CRVa, svako ce placati registraciju drugacije 🙂 Cisto za informaciju, cak je i skolski sistem decentralizovan i nije isti od kantona do kantona. Nekada se moglo desiti da ako zivis u jednom mestu, dete ima osnovnu od 8 razreda, premestis se u susedno selo koje pripada drugom kantonu a tamo osnovna traje… Pročitaj više »

D_C

P.S: Stimulacija voznje novijeg vozila: Imas vrlo rigorozan tehnicki (ne znam da li si video SATov test evropskih tehnickih pregleda gde Alvirovic kaze slovencu da pola nasih auta ne bi proslo tehnicki pregled u Sloveniji, a ovaj dodaje da ni pola vozila koja prodju tehnicki u Sloveniji to ne bi mogli u Svajcarskoj, sto je sve ukupno malo parodija ali donekle oslikava stanje stvari). Prvi tehnicki posle 5 godina starosti, potom nakon 3 pa zatim svake 2 godine. Da bi stariji auto bio tehnicki ispravan – odrzavanje kosta. Tako da realno vec imas veci trosak samim tim sto vozis stariji… Pročitaj više »

D_C

p.p.s.: Posto sam dobar deo zivota proveo drugde a ‘tazbina’ mi je u Engleskoj pa jako dobro poznajem i tu zemlju, meni su sve ove razlike i drugaciji nacin razmiljanja (i funkcionisanja) mnogo fascinantni za posmatranje.

TNT

Sa popustima i dobrom opremom Ateca je solidan izbor, ali neke baš jeftino izgledajuće detalje ne možeš da promeniš ni u najskuplja dva paketa opreme. Spolja je 10/10, ali lično ne volim stil “da mi zavide komšije” a kad podignem podnicu u gepeku vidim neobrađenu šper ploču.

moron

TNT,
majku mu, pa valjda je baš to „Šta će reći komšije?“ naš glavni pokretač tokom celoga života 😊
Slažem se da „Ateca“ nije idealna, ali, cena je jako dobra, a što kažu naši ljudi: „Kada je džabe, i sirće je slatko“. A ja prosto ne mogu da svarim toliki rast cene novih vozila …

TNT

Ma jeste to za komšije, nego moram malo da se foliram – u ovim godinama nisam znao šta je šampanjac, nemam pojma o novim tehnologijama, ajde onda bar da me kao komšijsko mišljenje ne zanima 😀.

Vezano za Ateku – sve se slažem, takođe je smatram dobrim izborom. A to sa cenama bolje da ne komentarišemo.

J4ZZ3R

Sreca je u istoj klasi sa 3008
(X3 nije) i tu se po meni sva prica sa Atecom zavrsava. Enterijer 3008 vs enterijer Ateke je kao poredjenje Natuzzi garniture sa Numanovic garniturom. Ende.

Ne kazem da je los autic, rodjak iz Turske koji u garazi ima CLS, Q8 i GLS je koristi za grad i zadovoljan je, ali meni je dosta da sam je video jednom, iznutra.

Don

Jebote, da tebi bil gates nije rodjak?

J4ZZ3R

Nije, ali prosle godine sam letovao 15 dana na puskomet od njega, koristio je samo helikopter 🙁

D_C

Cak i da 3008 ima pozlacen enterijer, nedostatak pristojnog motora (Ateca ima i benzince i dizele u ponudi od 2000ccm), plus nedostatak pogona na cetiri tocka kod vozila na stiklama, bi ga kod mene iskljucili iz opcije.

Ali OK, nekom je fancy enterijer bitniji od toga sta je pod haubom i to je sasvim u redu.

Don

Kak ti onda kupi daciu?

D_C

Ima vrlo pristojan motor za taj segment i za to vreme kada je kupljena, a i opremeljenost. Da smo trazili fancy enterijer, verovatno ne bi uzeli Daciu 🙂

don

aha, dobio si 2.0 motor, 300 konja i te spike. kuzim.
a nekom, ko ovom muzicaru, pezo nema pristojan motor za taj segment i vrijeme kad je kupljena kao i opremljenost. kuzim. how yes no.

J4ZZ3R

Pa samo zbog toga da dokaze kako se gnusa lepih enterijera 🙂

Ili da moze da prica o Svajcarskom hlebu sa sedam kora i krvavo zaradjenim francima 🙂

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
D_C

Zato sto kad kupujes auto, na papir stavis potrebe i prohteve, pa potom izlistas sta ispunjava zadate uslove. Na osnovu toga odes, sednes, pogledas, provozas i dodjes do zakljucka sta ti odgovara. Na taj nacin ne kupis auto u koji primera radi ne mozes da se smestis udobno… E sad, ja tako kupujem aute ali ima i onih koji ih naruce preko interneta na nevidjeno…

don

ma ti si se zajebo, samo daciu si trebao kupiti, kak ne kuzis? onda bi imao opremu, lijep interijer, super motor…vako si papak zadnji, pa da…:D

J4ZZ3R

🙂 Izvini ali VW 2.0 dizel sad ispada babaroga prema PSA 2.0 dizelu? Malo ti 180ks? Takodje benzinac od 180ks malo zato sto je 1.6litara? Nepristojan motor u odnosu na kvarljivi 1.5tsi od VWa?

Ako ti je to malo imas i hibride od 225ks i 300ks, stvarno nejaki motori

D_C

PSA 2.0 HDi je prakticno izbacen, na veliku zalost. Nikakve zamerke na njegov racun, cak na protiv. 3008 sa 2.0HDi i pogonom na 4 tocka bi bio izuzetna kupovina kada bi ga bilo – ali nema. 1.6PSA sa 180ks je sigurno bolji izbor od 1.5TSI ali u nekom drugom segmentu, recimo u 308/Leon. Ovde je 2.0TSI superiorniji od oba ne zbog snage (180-190ks nije bitna razlika) nego zato sto je jedan 1.6 a drugi 2.0. Imao je Renault motore u Talismanu ne vece od 1.6 pa znamo kako je isla prodaja, sto znaci da nisam ja jedini sa ovim stavom.… Pročitaj više »

J4ZZ3R

Bila je dezinformacija u vezi prekida prodaje 3008 2.0hdi… do nove 2021 sigurno ostaje u prodaji

J4ZZ3R

Ti si u prvom postu predstavio motorizaciju Atece kao da je u najmanju ruku X3 ili GLC, a u praksi 3008 samo nema 4×4 pogon u tom 180ks+ segmentu, a motorizaciju, s obzirom na hibridnu ponudu, 3008 ima pa i znatno bolja PLUS enterijer dve klase bolji.

Volis da natezes ka Svabama pa to ti je. Pa i Francuzi i Italijani su ti prve komsije DC nemoj tako 🙂

Izmenjeno 3 godine pre od strane J4ZZ3R
D_C

Ti moje komentare gledas selektivno, samo kad uputim neku kritiku francuzima. Ne vidis kada primera radi kazem da je kupovina Audija/BMW/Mercedesa manjeg od A4/serija3/C klasa bacanje para… Ili kada pisem o izuzetnosti Citroena XM… Moj prvi auto koji je bio izvanredan i za koji me vezu jako lepe uspomene je bio francuz, u familiji je prodefilovalo vise Peugeota i Citroena od kojih sam za neke i danas emotivno vezan. Jedini auto za kojim zalim sto mi je promakao je 405Mi16 kada se pojavio na oglasima a bio jedan od dva primerka koja su postojala u zemlji u kojoj sam tada… Pročitaj više »

don

tebi djulija nije prava alfa? nacekaces se,a onda ostarit pa vikat sto ovo prije nisam vozio kad sam bio mladji…zapamti moje rijeci!

D_C

Na osnovu cega zakljucujes da sam rekao ili da mislim da Gulia nije prava Alfa?

moron

Ja mislim da će za „adrenalinske ovisnike“ ( to se tako kaže?) „bolje korisničko iskustvo“ da pruži 3008 1,5HDI sa 130 ks i 300 Nm, nego li Ateca 1,6 TDI sa 115 ks i 250 Nm.
Sa druge strane, mislim da su u verziji 2,0 HDi i 2,0 TDi to prosto „mrtva trka“ (i stvar želje da se ima DSG ili Aisin AT8), ali, ako neko traži/hoće i 4WD dizel, da u toj varijanti 3008 nema (ne može) šta da traži

D_C

Na nekim trzistima se vise ne nudi 2.0HDi u 3008/508. Pitanje je da li se jos proizvode ili ono sto se nudi u Srbiji su samo stare zalihe.

njene opcije su trenutno: 1.0TSI 115, 1.5TSI 150, 2.0TSI 190 , Drive, 2.0TDI 150 4Drive, 2.0TDI 190 4Drive. Vise nema 1,6 TDI pa je i poredjenje izmedju 1,5HDI i 1,6 TDI irelevantno.

D_C

Poslah greskom komentar koji jos nisam zavrsio. Hteo sam reci: Ateca opcije su trenutno: 1.0TSI 115, 1.5TSI 150, 2.0TSI 190 4Drive, 2.0TDI 150 4Drive, 2.0TDI 190 4Drive. Vise nema 1,6 TDI pa je poredjenje izmedju 1,5HDI i 1,6 TDI irelevantno. Ali se svakako slazem da je 1.5HDI bolji. No sve u svemu, ti si sam gore spomenuo Atecu TDI 190 4WD DSG kao atraktivan auto, sto je konstantacija sa kojom se ja mogu samo sloziti… Ali sam takodje vec naveo u svom prvom komentaru da su materijali kod Atece nesto losiji nego sto bih ocekivao i da bi mi to… Pročitaj više »

moron

U pravu si za Atecu 1,6 TDI.I ja sada videh da više ne postoji u cenovniku. Ja je videh u salonu.

D_C

VW grupa izbacuje 1,6 TDI. U nekim vozilima ga nasledjuje 2.0TDI sa 115ks. PSA izbacuje 2.0HDI a videli smo juce izjavu njihovog sefa. Za godinu-dve cemo imati jasniju sliku sta ce od svega toga da pretekne.

D_C

A 3008 1,5HDI je jedan vrlo atraktivan auto u svakom pogledu za nekog ko bi se do pre desetak-petnaest godina i do nastanka ovog C – sementa ‘na stiklama’ odlucio za Focus/Astru/308/Megane ili bilo koji drugi od gomile njima slicnih u srednjem nivou motorizacije. Nemoj sad da pravimo nesto od njega sto on nije…

J4ZZ3R

Proizvodi se 2.0 HDI bas je bila vest na Largusu oko zabune u vezi navodnog ukidanja 2.0 HDI

Slavko

Mozda nije u istoj ravni za Leonom (bar po PR saopstenjima), ali, recimo Scala mi deluje dosta bolji pazar. Trenutno na akciji 1.0 116ks je 14600e u Ambition paketu. Cak I osnovni Active kod Skode ima naslon za ruku. Ako poredimo redovne cene, Leon kosta 18k, a Scala 1.0 95ks je 14800 (neka akcijska je negde oko 13k). Nisam istrazivao detalje opreme kod Seata, ali razlika je znacajna. Od tih blizanaca (Golf, Leon, Octavia), licno mi Octavia opet deluje najbolji pazar, mada bezbednosna oprema je veliki minus.

Don

Ih, svake druge sedmice sjedam u ta čuda pa sam već i oguglo. Meni ateca čak pase no za Fr hoće 26k eura sa nekim motoricem. Poanta teksta je visoka cijena novog Leona koja je čak toliko visoka da je gornji suv jeftiniji od njega. Dočim Škoda nudi već sad akcije (sad će nova godina i lockdown pa treba prodati) pa je pitanje koja će budala uzeti brkicine bibije? Gledam juče u muzeju u Sinshajmu, lijepo oni održavaju spomen na brkicu, uniformi koliko hoćeš, ponosno kocopere par njegovih mercedesa, ali ne, ne revitaliziraju oni nacizam, dje bi! A,a, c i… Pročitaj više »

Don

Evo me sad u salonu,cuclamo kaficu i malo mezimo, gledam cijene, terraco style 1.5 tei klima navi, 150ks, na akciji sa 29950 na 24950€. Ateca slična za 23450 a Leon sa automatikom 6 brzina za 28190, svi imaju isti motor. Znaci bezmalo 4000€ vise za Leon, doduše automatik. Novi Leon karavan fr etsi act 150ks dodje 34190€.

moron

Salon sa mezetlukom? Blago tebi Done 😊
Cena tog Leona karavana „odvaljuje“. Jeste da je blagi hibrid, ali, cena mu je kao da je Plug-In 😊

J4ZZ3R

Mora da se plati „emocionalni“ dizajn novog Leona. Glede eksterijera (enterijer novog nisam kusao) meni stari Leon DALEKO uspeliji

Don

Sjedim u nekakvoj cupri Leon novi, uveli po ugledu na alfu i Ferrari , paljenje na dugme na volanu .samo sto ne znam da li je Leon jer je uzdignuto a nema oznaka. I veći je od Leona koji je kraj njega sjedala su sportska , ekran velik ali isto sranje kao kod običnog Leona. Piše Cupra formentor, ma sta god to bilo. Nema cijene ni podataka o motoru, osim da se hauba diže šipkom tj nema amortizera .

D_C

Bio je Formentor u salonu u petak, kada sam ja bio tamo. Meni nedovoljno zanimljiva forma (kupe-krosover odn kupe na štiklama) da bih mu prilazio.

Bungi

Nedostatak amortizera ispod haube koga zamjenjuje šipka je veoma važna stvar na autu.“Najbitnije“ od svega je ipak da auto ima navigaciju i četverozonsku digitalnu klimu.Dali ima motor upšte i kakav je, predstavlja poslednju rupu na fruli.

Don

Je, pa tako svi sude , alfa ima sve to ali kažu , znaš bmw ima bolje (mod si mislit ) materijale u unutrašnjosti…heheh..
Kad sjednem pozadi u ovu Cipru, od sjedala ne vidim ništa naprijed, mrzim ta sportska sjedala🤣🍻