1. Home
  2. Kupovina automobila
  3. Održavanje vozila
  4. Aston Martin Vulcan – vrhunska zaštita boje (VIDEO)
Aston Martin Vulcan – vrhunska zaštita boje (VIDEO)
0

Aston Martin Vulcan – vrhunska zaštita boje (VIDEO)

302
0
Podelite sa prijateljima:

Definitivno, izgleda bolje od novog.

Topaz, jedan od svetskih lidera kada je reč o detaljima na egzotičnim superautomobillima, ponovo je uzeo stvari u svoje ruke. Nakon pružanja tretmana Audiju R8 i Lamborghini Venenu, vreme je za jednog od 24 Aston Martin Vulcana da prođe tretman osvežavanja zaštite boje.

Kao i ranije, čitav proces startuje s dekontaminacijom karoserije vozila, što uključuje i tretiranje točkova beskiselinskim rastvorom. Svaki točak se zatim čisti finom četkom, a čitav automobil se pokriva neagresivnim citrusnim rastvorom, da bi se u potpunosti otklonile nečistoće s karoserije.

Kada se rastvor spere s automobila, zazori i otvori se pažljivo četkaju finim četkama od konjske dlake. Zatim se sve spira još jednom, te automoBil biva spreman za glineni nanos, koji će ukloniti zaostale nečistoće na laku. Nakon što je automobil opran a boja korigovana, Topazov tim započinje nanošenje zaštitnog filma. Zbog radikalnih formi Vulcana i egzotičnih aerodinamičkih komponenti, ovo je više nego izazovan zadatak.

„Postoje postojeći PPF (zaštitni film za boju)obrasci na internetu za ovaj automobil, ali nijedan nije u skladu s našim standardima“, objašnjava Topaz u videu. „Rezultat se ogleda u kompletno kreiranim novim obrascima za čitav automobil, tako da se zaštićuje svaki inč prelepe Verde Ermes boje.“

Svrha dizajniranja jedinstvenog PPF obrasca za ovaj automobil je da se izbegne potreba za trimovanjem zaštitnog filma na zazorima. Postoji čak i posebni zaštitni film za Aston Martin logo. Sjajno, nema šta.

AutoRepublika

(302)

Podelite sa prijateljima:
Komentari objavljeni na portalu "Auto Republika" ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst. Redakcija "Auto Republike" zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Subscribe
Notify of
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
View all comments